omaolo.fi
29.11.2020

Kes­ki-Poh­jan­maa siir­tyy koro­nae­pi­de­mian kiihtymisvaiheeseen

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui sunnuntaina 29.11.2020 ja totesi Keski-Pohjanmaan siirtyneen koronaepidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten alueella on viime viikkojen aikana todettu runsaasti koronavirustartuntoja ja laajoja altistumisia. Tänään Soiten alueella on todettu yksi uusi positiivinen koronavirustartunta. Tartuntojen määrä viimeisen 14 vuorokauden aikana on 26 ja ilmaantuvuus on 33 per 100 000 asukasta. Koronavirustesteistä noin 1 % on positiivisia.

Kaksi koronavirustartunnan saanutta on sairaalahoidossa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa. Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 135 koronavirustartuntaa.

Koronavirustartuntojen kasvusta huolimatta tartuntaketjujen jäljitys alueella on onnistunut hyvin. Viimeisen kolmen viikon aikana jäljitettävyys on 100 %.

Kiihtymisvaiheeseen siirtymisessä on otettu huomioon myös merkittävät koronavirustartunnat sekä joukkoaltistumiset Keski-Pohjanmaan ympäryskunnissa.

Suo­si­tuk­set kokoon­tu­mi­siin ja harrastustoimintaan

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä tarkensi suosituksia kokoontumisiin ja harrastustoimintaan liittyen. Suositukset tulevat voimaan 29.11.2020 ja ovat voimassa 21.12.2020 saakka.

Yksityistilaisuudet

  • Suositellaan, että yli 20 hengen yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Pienemmissäkin tilaisuuksissa käytetään maskeja, elleivät turvavälit toteudu. Kaikkien tarpeettomien yksityistilaisuuksien järjestämistä pyydetään välttämään.

Harrastustoiminta

  • Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnassa suositellaan, että ajalla 30.11.-21.12. keskeytetään kaikenlainen sisätiloissa tapahtuva, yli 20 hengen ryhmissä tapahtuva harrastustoiminta (esim. joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta, kuorotoiminta sekä kaikenlaiset muut sisätiloissa toimivat harrastukset). Suositus ei koske sellaista aikuisten harrastustoimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan. Mahdollisuuksien mukaan harrastukset kannattaa siirtää ulos.
  • Lasten ja nuorten harrastustoiminta voi jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden. Ottelu- ja turnaustoiminta suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.

Matkustaminen

  • Suositellaan välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista.

Aiemmin annetut suositukset

  • Soite muistuttaa myös edelleen voimassa olevista etätyösuosituksesta sekä laajasta maskisuosituksesta.
  • Pikkujouluja suositellaan vietettäväksi etätapahtumina, maskisuojauksin ja asiaankuuluvin varotoimin järjestettynä.
  • Noudatetaan huolellisesti Soiten yksiköissä voimassa olevia vierailurajoituksia ja huolehditaan turvallisuudesta vierailujen yhteydessä.
  • Hakeuduthan testaukseen lievissäkin oireissa.

Ohjeita ja suosituksia tarkennetaan 2.12.2020.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media