omaolo.fi

Koro­na­vas­taa­no­tot

Toimi näin, jos epäilet koronavirustartuntaa

Flunssapotilaita sekä koronavirusoireista kärsiviä potilaita testataan ja hoidetaan Soiten alueella terveyskeskusten infektiovastaanotoilla sekä lasten päivystyksessä.

Jos sinulla on lieviäkään koronavirukseen viittaavia oireita, pysy kotona ja ota meihin yhteyttä sähköisesti tai puhelimitse! Älä tule Soiten toimipisteeseen ilman yhteydenottoa.

Yhteydenoton voit tehdä sähköisesti täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa omaolo.fi. Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolo-palvelun kautta ajan drive in -testaukseen. Linkki ajanvaraukseen tarjotaan oirearvion täyttämisen jälkeen, mikäli oireesi edellyttävät koronavirustestausta.

Tee oirear­vio Omaolo-palvelussa

Tai soi­ta meille:

Voit myös soittaa meille ja Soiten ammattilainen arvioi hoidontarpeesi. Tarvittaessa kutsumme sinut vastaanotolle ja koronavirustestaukseen.

Aikuiset, yli 15-vuotiaat sairastuneet:

Alle 16-vuotiaat sairastuneet:

Näyt­teen­ot­to

Koronavirusnäytteitä otetaan Soiten alueen infektiovastaanotoilla sekä Lasten päivystyksessä. Drive in -näytteenottopisteet sijaitsevat Kokkolassa, Tunkkarilla sekä Kannuksessa.

Dri­ve in ‑näyt­teen­ot­to

Kokkolassa drive in -näytteenottopiste sijaitsee Kokkolan terveyskeskuksen Libeckin kulmalla (Mariankatu 28). Sisäänajo Terveystien puolelta. Myös lasten koronavirusnäytteenotto on keskitetty Kokkolassa drive in -näytteenottopisteeseen.

Kannuksen drive in -näytteenottopiste sijaitsee terveyskeskuksen alueella osoitteessa Lopotinkatu 2.

Tunkkarin drive in -näytteenottopiste sijaitsee terveyskeskuksen alueella osoitteessa Mäntöläntie 2.

Näytteenottopisteen kaistat on tarkoitettu ainoastaan koronavirusnäytteenotolle, eikä kaistalla tehdä muita arvioita.

Drive in -kaistalla tulee seurata esillä olevia ohjeita ja toimia niiden mukaan. Drive in -kaistalle ei saa ajaa ilman näytteenottoaikaa.

Koronavirusnäytteitä otetaan edelleen myös Soiten infektionvastaanotoilla erillisissä tiloissa.

Tes­ti­tu­lok­sen voi halu­tes­saan saa­da teks­ti­vies­til­lä kännykkään

Voit halutessasi saada Soitessa testatun koronavirusnäytteen testituloksen tekstiviestinä kännykkääsi. Tämä edellyttää erillistä suostumusta.

Suostutumuksen tekstiviestien lähettämiselle voi asettaa päälle sähköisesti Soiten Omahoito-palvelussa osoitteessa: https://soite.terveytesi.fi/ . Suostumus tekstiviestin lähettämiseen löytyy kohdasta "Omat tiedot". Tekstiviestin lähettämiseen tarvitaan lupa molempiin tekstiviestiä koskeviin kohtiin (kuva alla).

Kuvas­sa Oma­hoi­to-pal­ve­lun ruu­dut, jot­ka pitää ras­tia mikä­li halu­aa vas­taa­not­taa tes­ti­tu­lok­sen testiviestillä.

Omahoito-palvelusta kannattaa samassa yhteydessä tarkistaa omien tietojen ajantasaisuus myös muilta osin.

Koronavirustestin vastauksen voi katsoa myös Omakanta-palvelusta tai vastausta voi kysyä omalta terveysasemalta. Koronatestin vastauksen saamisessa kestää keskimäärin 1-5 vrk. Ennen testituloksen valmistumista tulee pysyä kotikaranteenissa.

Mikäli koronatestisi tulos on positiivinen, ottaa Soiten infektioiden torjuntayksikkö sinuun yhteyttä puhelimitse.

Mikäli vointi huononee, ota yhteyttä Soiten yhteispäivystykseen puh. 116 117 (yli 16-vuotiaat) tai Lasten päivystykseen puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat). Muista mainita puhelun yhteydessä, että koronavirusnäyte on otettu.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media