Koronarokotteet
Sivu päivitetty 11.5.2022
Soitessa rokotetaan Suomen koronarokotestrategian ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen linjausten mukaisesti. Rokotus on maksuton.
Tällä hetkellä koronarokotuksia annetaan Soiten alueella:
Koronarokotukset ovat käynnissä kaikille yli 5‑vuotiaille Soiten alueen asukkaille.
- Toisen rokoteannoksen voi ottaa, mikäli ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa.
- 3. rokotusannoksia annetaan kaikille yli 60-vuotiaille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin (1 ja 2) kuuluville yli 18-vuotiaille, mikäli toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kk.
- 3. rokotusannoksia annetaan kaikille 18–59-vuotiaille, mikäli toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 4 kk.
- 3. rokotusannoksia annetaan myös voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, mikäli toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kk.
- 3. rokotusannoksia annetaan riskiryhmiin kuuluville 12–17-vuotiaille, mikäli toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 6 kk. Kolmas annos voidaan antaa myös muille 12–17-vuotiaille, jos se on tarpeen muusta kuin lääketieteellisistä syistä, esimerkiksi matkustamisen vuoksi.
- 4. rokotusannoksia annetaan voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille, mikäli kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kk.
- 4. rokotusannoksia annetaan kaikille 80 vuotta täyttäneille sekä iäkkäille hoivakodeissa asuville, mikäli kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kk.
- 4. rokotusannoksia annetaan myös niille iäkkäille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muillekin iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet.
- 5–11-vuotiaille lapsille järjestetään koronarokotuksia ajanvarauksella Soiten rokotuskeskuksissa. Aika varataan Soiten Omahoito-palvelusta netin kautta: https://soite.terveytesi.fi. 5-11-vuotiaat tarvitsevat molempien vanhempien suostumuksen tullessaan rokotukseen. Lisätietoa alempana.
Rokotusten painopiste on ajanvarauksettomissa walk-in-rokotuspäivissä, jolloin rokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Voit myös varata ajan rokotukseen puhelimitse tai netissä.
HUOM: 5–11-vuotiaille lapsille aika rokotukseen on varattava etukäteen yllä olevan ohjeistuksen mukaisesti.
Koronarokotuksen yhteydesssä voi ottaa myös influenssarokotteen. Influenssarokotteita on vielä saatavilla.

Linkki: Soiten koronarokotusmittari
Walk-in koronarokotukset ilman ajanvarausta
Soite järjestää ajanvarauksettomia walk-in-rokotuspäiviä, jolloin koronarokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Walk-in-päivissä annetaan sekä ensimmäisiä, toisia, kolmansia että neljänsiä rokotusannoksia.
THL:n linjauksen mukaan mRNA-rokotussarjat (Pfizer ja Moderna) suositellaan ensisijaisesti toteutettavan käyttäen samaa rokotevalmistetta. Mikäli haluat aikaistaa 3. rokotusannostasi ajanvarauksettoman walk-in-päivän yhteydessä, tarkista onko samaa rokotetta saatavilla kyseisenä päivänä. Walk-in-päivinä saatavilla olevat rokotteet näkyvät rokotuspäivän tiedoissa. Pyrimme tarjoamaan molempia rokotteita mahdollisimman laajasti, mutta mRNA-rokotteita voidaan käyttää myös ristiin.
Novavaxin rokotetta on saatavilla rajatusti ja vain ajanvarauksella. Ajanvaraus puhelimitse numerosta 06 828 7488. Puhelinaika ma-to klo 9–15.
Seuraavat rokotuspäivät järjestetään:
Viikko 20
- 16.5. klo 9-19.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 17.5. klo 9-15.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 18.5. klo 9-19.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 18.5. klo 10.15-16.20 Perhonjokilaakson rokotuskeskus (Kirkkotanhua 1, Veteli). Rokote: Pfizer
- 19.5. klo 8.30-15.30 Kannuksen seurakuntakeskus (Valtakatu 20). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 19.5. klo 9-15.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
Viikko 21
- 23.5. klo 9-19.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 24.5. klo 9-15.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 24.5. klo 13-15 Kruunupyyn terveysasema (Säbråntie 1). Rokote: Pfizer
- 25.5. klo 9-19.30 Kokkolan rokotuskeskus (Kaarlelankatu 7). Rokotteet: Pfizer ja Moderna
- 25.5. klo 10.15-16.20 Perhonjokilaakson rokotuskeskus (Kirkkotanhua 1, Veteli). Rokote: Pfizer
- 27.5. klo 8.30-15 Toholammin seurakuntakoti (Lampintie 7). Rokote: Pfizer ja Moderna
Ajanvaraus koronavirusrokotuksiin
Voit myös varata ajan rokotukseen puhelimitse tai netissä.
- Sähköinen ajanvaraus netissä Omahoito-palvelussa osoitteessa: https://soite.terveytesi.fi on avoinna 24/7.
- Omahoito-palveluun tulee kirjautua omilla pankkitunnuksilla (tai muulla vahvalla tunnistautumisella), jolloin ajan voi varata itselleen.
- Päivät, jolloin on vapaita aikoja tarjolla näkyvät nettikalenterissa vihreällä.
- Ajan toisen henkilön puolesta voi varata, mikäli puolesta asioinnista on tehty sopimus. Lue lisää: https://www.soite.fi/toisen_puolesta_asiointi
- Ajanvaraus puhelimitse numerosta 06 828 7488. Puhelinaika ma-to klo 9–15. Ajan rokotukseen voi varata myös omasta terveyskeskuksesta.
Sähköinen ajanvaraus sujuu jouhevammin ja suosittelemmekin varaamaan ajan sitä kautta jos mahdollista.
Muuta tietoa ajanvarauksesta
Ajan voi varata sähköisestä Omahoito-palvelusta, mikäli sinulla on sähköiseen tunnistautumiseen tarvittavat tunnukset (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne). Mikäli sähköinen tunnistautuminen ei ole mahdollista, tulee aika varata puhelimitse.
Mikäli samaan aikaan rokotetaan samassa taloudessa asuva omaishoitaja tai puoliso, tulee ajanvaraus tehdä puhelimitse molemmille.
Pyydämme läheisiä huolehtimaan, että iäkkäät sukulaiset saavat rokoteajan ja pääsevät rokotuspisteelle.
Saatavilla on myös ilta- ja viikonloppuaikoja ja rokotusajan voi varata haluamaansa koronarokotuspisteeseen. Sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä näet, missä toimipisteissä rokotusaikoja on vapaana. Rokotusaikoja avataan aina useaksi viikoksi eteenpäin.
Huom: jos olet aiemmin saanut anafylaktisen reaktion, varaa aika rokotukseen oman terveyskeskukseen tai Soiten rokotuskeskuksen sihteerin kautta puh. 040 804 2821, ma-pe klo 9–14.
Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut ikä- tai riskiryhmän edellyttämä aika toisesta rokotteesta. Tieto rokotusvälistä tarkistetaan rokotuspisteellä. Mikäli tarvittava aika edellisestä koronarokotuksesta ei täyty, ei seuraavaa rokotetta voida vielä antaa.
Mikäli rokotusajalle tulee ylivoimainen este, varatun ajan voi perua Omahoito-palvelusta tai soittamalla Soiten rokotuskeskuksen sihteerille puh. 040 804 2821, ma-pe klo 9–14.
Huoltajien suostumus lapsen rokottamiseen
Alaikäinen voi itse päättää koronarokotuksestaan, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että tämä ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään asiasta. Lapsen itsenäiselle päätökselle ei ole laissa määritelty ikärajaa, ja siksi asia arvioidaan tapauskohtaisesti. Useimpien 5–11-vuotiaiden kohdalla rokottamiseen tarvitaan huoltajien suostumus.
Jos lapsi ei kykene itse päättämään rokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, koronarokotteen antamiseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Rokotukset ovat vapaaehtoisia ja maksuttomia. Suostumus tehdään tällä suostumuslomakkeella.
Jos lapsi tulee rokotukseen vain toisen huoltajan kanssa, niin poissaolevalta huoltajalta tulee olla allekirjoitettu suostumuslomake. Suostumuslomakkeen voi tulostaa THL:n verkkosivuilta täällä.
Rokotuspisteet
Rokotusajan voi varata haluamaansa koronarokotuspisteeseen:
- Kokkolan rokotuskeskus (paikka: vanha Halpa-Hallin rakennus, Kaarlelankatu 7)
- Kannus (paikka: Seurakuntatalo, Valtakatu 20)
- Toholampi (paikka: Seurakuntakoti, Lampintie 7)
- Lestijärvi (paikka: Lestijärven terveysasema, Niemeläntie 3A, 69440 Lestijärvi)
- Kaustinen (paikka: Pajalan perhekeskus, Pajalantie 1, Kaustinen)
- Veteli (paikka: Terveyskeskus, Mäntöläntie 2, 69700 Veteli)
- Perhonjokilaakson rokotuskeskus (paikka: liikekeskus Passeli, Kirkkotanhua 1, 69700 Veteli)
- Kruunupyy (paikka: Teerijärven terveysasema, Hörbyntie 8, 68700 Teerijärvi tai Kruunupyyn terveysasema, Säbråntie 1, 68500 Kruunupyy)
- Perho (paikka: Terveysasema, Vanhainkodintie 20, 69950 Perho)
- Halsua (paikka: Terveysasema, Kauppisentie 12, 69510 Halsua)
Ajanvaraus on mahdollista vain näille rokotuspisteille tässä vaiheessa.
Kaikki Vetelin terveyskeskukseen ja Kaustisen Pajalan perhekeskukseen sovitut 2. rokotusajat siirtyvät Passeliin. Rokotuspaikan muutos ei vaadi toimenpiteitä asiakkaalta. Sovittu aika pysyy ennallaan, vain rokotuspaikka muuttuu.
Huomioitavaa:
- Tule rokotukseen vain terveenä.
- Ota mukaan Kela-kortti ja ota se esille odottaessasi.
- Pukeudu siten, että olkavartesi paljastuu helposti.
- Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet saapuessa ja poistuessa.
- Säilytä turvavälit (2 m) muihin odottaessasi.
- Varaudu jäämään rokotuspisteelle 15 minuutin ajaksi rokottamisen jälkeen.
Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Koronavirusrokotteet tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Nykytiedon valossa koronarokotteet tehoavat myös koronaviruksen muunnoksiin (lähde: THL).
Kela korvaa koronarokotukseen tehtyjen matkojen kustannuksia 27.3.–31.12.2021. Lue lisää Kelan tiedotteesta.
Miksi koronarokote kannattaa ottaa?
- Koronavirusrokote antaa tehokkaan suojan koronavirustaudin vakavia muotoja vastaan.
- Koronavirusrokote suojaa myös COVID-19-taudin pitkäaikaisseurauksilta, nk. long covidilta, johon liittyy pitkiä aikoja kestävää väsymystä, hengenahdistusta, yskää sekä nivel- ja rintakipuja.
- Ottamalla rokotuksen voit suojata paitsi itseäsi, myös muita. Koronarokotus pienentää merkittävästi viruksen erittymistä ja sen leviämistä ihmisestä toiseen.
- Itse rokotteeseen liittyy huomattavasti pienemmät riskit kuin koronavirustartuntaan. Linkki: Tietoa koronavirusrokotteesta
- Rokotusten myötä voimme siirtyä normaalimpaan elämään ja rajoitusten tarve vähenee. Jokaisella päätöksellä ottaa rokote on merkitystä.
Rokotus sairastetun koronavirustaudin jälkeen
Sairastettu koronavirustauti muodostaa immuunivasteen samalla tavoin kuin rokoteannos. Tutkimusten perusteella taudin sairastanut saa yhdestä rokoteannoksesta vähintään yhtä hyvän vasteen kuin tautia sairastamattomat saavat kahdesta annoksesta. Jos rokotettu henkilö sairastuu koronavirustautiin, vahvistaa sairastettu tauti rokottamalla aikaansaatua suojaa samalla tavoin kuin taudin sairastamattomilla seuraava rokoteannos.
On kuitenkin huomattava, että rokoteannoksen ja koronvirustartunnan välin on oltava riittävän pitkä, vähintään 6 viikkoa, jotta tartunnan voidaan katsoa vastaavan yhtä rokoteannosta. Pidemmällä aikavälillä saavutetaan parempi immuunivaste.
Ensimmäinen annos sairastetun taudin jälkeen
THL suosittelee taudin sairastaneelle ensimmäistä koronarokoteannosta:
- 18 vuotta täyttäneelle aikaisintaan 2 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista
- alle 18-vuotiaille aikaisintaan 4–6 kuukauden kuluttuasairastetusta taudista
Toinen annos sairastetun taudin jälkeen
THL suosittelee, että koronataudin sairastaneille ja yhden rokoteannoksen saaneille tarjotaan tehosteena toista rokoteannosta. Toista annosta:
- suositellaan 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville, kun 3–4 kuukautta ensimmäisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.
- voidaan tarjota kaikille 18 vuotta täyttäneille, kun 4–6 kuukautta ensimmäisestä annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.
Toinen rokoteannos vastaa taudin sairastaneilla kolmatta rokoteannosta.
Toinen annos voidaan kuitenkin antaa jo aiemmin, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muista painavista syistä. Toinen annos voidaan tällöin antaa tavallisella 6–12 viikon annosvälillä. On kuitenkin hyvä muistaa, että pidempi aikaväli rokoteannosten välillä takaa laadullisesti ja määrällisesti paremman suojan.
Kolmas annos sairastetun taudin jälkeen
THL suosittelee voimakkaasti immuunipuutteiselle 12 vuotta täyttäneille henkilölle kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Kolmatta annosta suositellaan heille 3–4 kuukauden kuluttua edellisestä rokoteannoksesta tai sairastetusta taudista sen mukaan kumpi on ollut viimeisin.
Muut eivät suojan kannalta tarvitse ainakaan toistaiseksi kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta.
Kolmas annos voidaan kuitenkin antaa myös muille kuin vakavasti immuunipuutteisille, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muusta painavasta syystä. Kolmas annos voidaan tällöin antaa muiden kolmansien annosten aikataulun mukaisesti.
Lisätietoa THL:n verkkosivuilla.
Rokotteet
Lisätietoa koronavirusrokotteesta ja vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin THL:n sivuilla.
mRNA-rokotteet (Pfizer ja Moderna)
Soitessa perusterveitä 12–65-vuotiaita rokotetaan mRNA-rokotteilla (Pfizer-BioNtec Comirnaty ja Moderna).
5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa tarjoamaan alle 30-vuotiaille miehille ja pojille toistaiseksi ainoastaan Biontech-Pfizerin Comirnaty-koronarokotetta. Pohjoismaisen seurantatutkimuksen mukaan sydänlihastulehduksia ilmenee suhteellisesti enemmän Modernan Spikevax-rokotteen kuin Biontech-Pfizerin Comirnatyn saaneilla ja riski saada sydänlihastulehdus rokotuksen jälkeen on nuorilla miehillä suurempi kuin naisilla. Tutkimuksen mukaan koronarokotettujen sydänlihastulehdukset ovat ylipäätään harvinaisia. Sydänlihastulehduksia ilmenee jatkuvasti erilaisten infektioiden seurauksena myös rokottamattomilla. Lue lisää THL:n tiedotteesta.
Yli 65-vuotiaita rokotetaan THL:n suositusten mukaisesti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) linjasi, että toukokuun alusta lähtien myös 65–69-vuotiaille voidaan antaa mRNA-rokotteita, jos rokotettava niin toivoo (lue tarkemmin THL:n tiedotteesta). Soiten alueella tämä tarkoittaa sitä, että yli 65-vuotiaat voivat valita ottavatko mRNA-rokotteen (Pfizer-Biontec Comirnaty tai Moderna) vai AstraZenecan Vaxzevria-rokotteen. Mikäli ajanvarauksen tekee sähköisesti, on Omahoito-palvelusta valittava se rokote, jonka haluaa saada.
Huom! Poikkeuksena ovat yli 65-vuotiaat henkilöt, joilla on ollut aivolaskimotukos (sinustromboosi) tai hepariinihoitoon liittyvä verihiutaleiden vähäisyys (trombosytopenia HIT); heille annetaan aina mRNA-rokote (Pfizer-BioNtec Comirnaty tai Moderna). Jos olet sairastanut tällaisen taudin, varaa aika puhelimitse.
AstraZenecan Vaxzevria-koronarokotteen käyttö loppuu Suomessa marraskuussa 2021. Lokakuun viimeisestä viikosta alkaen AstraZenecan sijaan tarjotaan Janssenin adenovirusvektorirokotetta kansallisen suosituksen mukaisesti 65 vuotta täyttäneelle ja sitä vanhemmalle. Rokotetta voidaan tarjota myös niille 18–64-vuotiaille, joille ei voida lääketieteellisistä syistä antaa mRNA-rokotetta. Lue lisää THL:n tiedotteesta.
Kolmantena annoksena annettaessa Modernan Spikevaxista käytetään vain puolikasta annosta. Rokotevalmistajan tutkimuksissa tehosteannoksena on käytetty puolikasta annosmäärää, jolla on saatu aikaiseksi erittäin hyvä rokotevaste. Pienemmällä Spikevax-annosmäärällä myös haittavaikutusten todennäköisyys jää pienemmäksi.
Myös lyhyellä annosvälillä rokotteet saaneiden kolmansiin annoksiin suositellaan Comirnatya tai puolikasta annosta Spikevaxia. Voimakkaasti immuunipuutteisille voidaan kolmantena annoksena edelleen antaa kokonainen Spikevax-annos.
Jos rokotettavalle ei voida allergian vuoksi antaa mRNA-rokotetta, voidaan käyttää AstraZenecan tai Janssenin rokotetta.
Proteiinirokote (Novavax)
Novavaxin Nuvaxovid-rokotetta käytetään 18 vuotta täyttäneiden ensimmäisiin ja toisiin rokoteannoksiin. Nuvaxovid-rokotetta suositellaan ensisijaisesti henkilöille, joille ei voida antaa aikaisemmin käyttöön tulleita mRNA- tai adenovirusvektorirokotteita. Rokotetta voidaan antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille, jotka haluavat proteiinirokotetta muiden rokotevalmisteiden sijasta. Nuvaxovid-rokote sopii lähes kaikille aikuisille. Esimerkiksi aiemmin sairastettu koronavirustauti ei estä rokotuksen antamista.
Perusrokotussarjaan kuuluu 2 rokotusta. Suositeltu annosväli on 6–12 viikkoa. Kolmas annos annetaan jollain muulla rokotteella 3–4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Nuvaxovid-rokotetta ei toistaiseksi anneta kolmantena tai neljäntenä annoksena muuten kuin poikkeustapauksissa.
Nuvaxovid-rokotetta on saatavilla rajatusti ja vain ajanvarauksella. Ajanvaraus puhelimitse numerosta 06 828 7488. Puhelinaika ma-to klo 9–15 ja pe klo 9–14.
Mahdolliset haittavaikutukset
Kaikilla rokotteilla, kuten muillakin lääkkeillä, voi olla haittavaikutuksia. Mahdollisesta haittavaikutuksesta voi tarvittaessa soittaa Soiten päivystysapunumeroon 116117. Useimmat rokotteiden haittavaikutukset ovat lieviä ja ohimeneviä. Tavanomaisimmin rokotuksen jälkeen ilmenee paikallisia oireita pistoskohdassa, kuten kipua, punoitusta, kuumotusta ja turvotusta. Hyvin tavallisia ovat myös ohimenevät yleisoireet, kuten kuumereaktiot, lihassärky, päänsärky, väsymys, ärtyneisyys, huonovointisuus ja vilunväristykset. Lisätietoa löytyy sekä THL:n että FIMEA:n verkkosivuilta.
Koronaturvallisuudesta tulee huolehtia myös rokotuksen jälkeen — maskien käyttö jatkuu
Rokotuksen jälkeen on edelleen tärkeää pitää turvaväliä, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, käyttää maskia, kun etäisyyden pitäminen ei ole mahdollista, tehdä kotitesti oireiden ilmaantuessa sekä noudattaa myös muita ohjeita koronaviruksen torjumiseksi.
Näin on toimittava sen vuoksi, että vielä ei ole riittävästi tietoa siitä, kuinka hyvin rokote estää tartuttamista. Ohjeistuksia muutetaan tiedon karttuessa, mutta toistaiseksi toimintasuositukset ovat varovaisuusperiaatteen mukaisesti samat sekä rokotteen saaneille että heille, joilla ei vielä ole rokotuksen antamaa suojaa.
Rokotusten alkamisen jälkeen kestää vielä pitkään, ennen kuin väestötason immuunisuoja tautia vastaan on saavutettu ja epidemia on torjuttu.
Linkki: Tarttuminen ja suojautuminen – koronavirus (THL)
Huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta sekä yskimällä ja niistämällä oikein jokainen auttaa torjumaan koronan lisäksi myös muita tarttuvia tauteja. Siksi niistä huolehtiminen on tärkeää aina.
Rokotustodistus
EU:n koronarokotustodistus on nyt saatavilla Omakannassa. Kaksi muuta EU:n koronatodistuksista eli testitulostodistus ja todistus sairastetusta koronavirustaudista tulevat Omakantaan 14.7. alkaen. Aikaisempi Suomen kansallinen koronarokotustodistus jää samalla pois käytöstä, ja esimerkiksi puhelimeen tallennettu tai paperille tulostettu kansallinen rokotustodistus kannattaa vaihtaa EU:n koronarokotustodistukseen. Omakannassa kansallinen rokotustodistus vaihtuu EU:n rokotustodistukseen automaattisesti.
Rokotustietojen siirtymisessä Kanta-palveluihin on alueellista vaihtelua, minkä vuoksi rokotustodistukset eivät vielä näy kaikille rokotetuille henkilöille. Todistuksen rokotteista saa terveydenhuollosta tarvittaessa myös paperisena.
EU:n koronarokotustodistus sisältää tiedot henkilön saamista koronarokotuksista, kuten rokotevalmisteen nimi, viimeisimmän rokotteen antopäivä ja saatujen rokoteannosten määrä. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta.
EU:n koronarokotustodistuksen voi esittää mobiililaitteelta tai tulostaa paperille. EU:n koronarokotustodistuksessa tiedot ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Todistus on maksuton.
Lisätietoa THL:n verkkosivuilla.