omaolo.fi
12.06.2020

Koro­na­tie­do­te 12.6.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu suhteellisen rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa.

Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla. Kehotamme hakeutumaan testaukseen myös lievistä koronavirukseen viittaavista oireista.

Valmiusryhmässä päätettiin, että Soitessa luovutaan synnyttäjän tukihenkilön mukanaoloon liittyvistä rajoitteista 15.6.2020 lähtien. Tukihenkilö voi osallistua alatie- ja sektiosynnytykseen, synnytyksen käynnistykseen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon, mikäli hänellä ei ole tartuntataudin oireita. Tukihenkilö pääsee myös seulontaultraäänitutkimuksiin sekä äitiyspoliklinikkakäynneille. Synnyttäjän mukana voi olla yksi tukihenkilö kerrallaan. Tukihenkilön tulee noudattaa koronatilanteen edellyttämiä hygieniaohjeistuksia.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen ei tullut muita muutoksia.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media