omaolo.fi
15.06.2020

Koro­na­tie­do­te 15.6.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu viikonlopun tai tämän päivän aikana Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa.

Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla. Kehotamme hakeutumaan testaukseen myös lievistä koronavirukseen viittaavista oireista.

Vierailukieltoja puretaan edelleen Soiten yksiköissä. Vammaispalveluissa vierailukiellot puretaan kevyemmissä asumisyksiköissä kuten tukiasunnoissa ja palveluasumisessa (pois lukien tehostettu palveluasuminen). Vierailijoita saa olla 1-2 kerrallaan. Vierailijoiden on oltava terveitä ja noudatettava koronaan liittyviä hygieniaohjeistuksia. Asumisyksiköiden henkilökunta opastaa vierailijoita tarkemmin.

Valmiusryhmä linjasi myös, että keskussairaalan neurologisen kuntoutumisen osastolla (”Neku”-osastolla) voidaan lieventää vierailukieltoa samaan tapaan kuin Vammaispalveluissa. Kuntoutusosastolla sallitaan 1-2 vierailijaa kerrallaan ja heidän on oltava terveitä ja noudatettava koronaan liittyviä hygieniaohjeistuksia.

Muuten vierailukiellot ovat vielä voimassa keskussairaalan osastoilla. Näiden lieventämisen suhteen odotetaan, mitä poikkeusoloista linjataan Suomessa lähiaikoina.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listausta päivitettiin vammaispalveluiden osalta.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media