omaolo.fi
17.06.2020

Koro­na­tie­do­te 17.6.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa. Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla. Kehotamme hakeutumaan testaukseen myös lievistä koronavirukseen viittaavista oireista.

Vierailukieltoja puretaan edelleen Soiten yksiköissä. Keskussairaalassa sekä yleislääketieteen osastoilla Kokkolassa, Tunkkarilla ja Kannuksessa siirrytään vierailurajoituksiin. Sairaalan ja yleislääketieteen osastoilla sallitaan 1-2 vierailijaa, joiden tulee olla täysin oireettomia. On tärkeää muistaa, että osastoilla on vakavasti sairaita potilaita. Vierailijan on käytettävä kirurgista suu-nenäsuojainta ja huolehdittava koronaohjeiden mukaisesta hygieniasta. Osastot ovat varanneet kirurgisia suu-nenäsuojaimia vierailijoille jaettaviksi. Vierailuohjeita tarkennetaan tarvittaessa valtakunnallisten ohjeiden mukaan.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen ei tullut muutoksia.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media