omaolo.fi
18.06.2020

Koro­na­tie­do­te 18.6.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 31 koronavirustartuntaa. Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla. Kehotamme hakeutumaan testaukseen myös lievistä koronavirukseen viittaavista oireista.

Tehostetun palveluasumisen vierailuohjeet säilyvät nykyisellään. Tapaamismahdollisuuksia pyritään järjestämään kaikille asukkaille ja omaisille turvallisesti nykyiseen tapaan. Tapaamisissa suositaan ensi sijassa ulkoilua. Jos tapaamista ei voida järjestää ulkotiloissa asukkaan kunnon takia, niin tapaaminen pyritään järjestämään erityisjärjestelyin koronasuojautumisesta huolehtien. Asumispalveluyksiköt opastavat asukkaiden läheisiä tarkemmin vierailun suhteen.

Keskussairaalassa sekä yleislääketieteen osastoilla Kokkolassa, Tunkkarilla ja Kannuksessa (nk. terveyskeskusvuodeosastot) on siirrytty vierailurajoituksiin, kuten eilen tiedotimme.

Tiedotamme tästä lähtien korona-asioista vain tarpeen mukaan, mikäli tilannekuva muuttuu, eli säännöllisestä tiedottamisesta luovutaan.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media