omaolo.fi
02.04.2020

Koro­na­tie­do­te 2.4.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin klo 12 ja pitää yllä tilannekuvaa.

Soiten alueella todettiin tänään kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät Soitessa aiemmin todettuihin tartuntatapauksiin. Näin ollen tartunnan saaneet ovat altistuksen takia olleet jo karanteenissa, eivätkä ole altistaneet uusia henkilöitä koronavirukselle. Tartunnan saaneet ovat kotona ja hyväkuntoisia. Yhteensä Soiten alueella on nyt todettu seitsemän koronavirustartuntaa.

Soiten alueella tilanne jatkuu muutoin rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan. Koronapoliklinikalla näytteenotossa ja puhelimessa on hyvin hiljaista.

Hoidon ja hoivan koordinoima kotikoronatiimi on valmiudessa ja sen toiminta voidaan tarvittaessa käynnistää. Kotikoronatiimi tekee kotikäyntejä koronaviruspotilaiden koteihin.

Haluamme muistuttaa, että perusterveydenhuollossa ja sosiaalipalveluissa hoitoa ja apua saa myös ei-kiireellisissä asioissa. Terveysasemilla ollaan oltu huolestuneita vastaanottojen hiljenemisestä. Mikäli vaivoja ei hoideta ajoissa, se voi valitettavasti aiheuttaa tarvetta kiireelliseen hoitoon päivityksessä tai erikoissairaanhoidossa. Samoin asiat voivat kriisiytyä myös sosiaalityön näkökulmasta. Tämän vuoksi haluamme muistuttaa Soiten alueen asukkaita, että tarjoamme edelleen myös kiireettömiä palveluita terveyskeskuksissa, sosiaalipalveluissa, mielenterveyspalveluissa sekä päihdepalveluissa.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli seuraava lisäys:

Kouluterveydenhuollossa huolehditaan 9 lk rokotussuunnitelman mukaisista rokotuksista. Lääkärin määräämät pakolliset kontrollit esim. ADHD liittyvät painon, verenpaineen mittaukset toteutetaan neuvolassa, mikäli vastuuterveydenhoitaja ei pysty niitä suorittamaan.

Tiedot päivitetään poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media