omaolo.fi
20.04.2020

Koro­na­tie­do­te 20.4.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Tilanne on ennallaan: uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Soitessa on diagnosoitu siis 16 koronavirustartuntaa ja kaikki Soiten alueen tartuntaketjut on pystytty jäljittämään.  

Koronapuhelimessa ja –poliklinikalla tilanne jatkuu erittäin rauhallisena, eikä THL:n linjaama testauskriteerien laajentaminen ole näkynyt vielä yhteydenottojen lisääntymisenä.

Soite laajentaa koronavirustestauksia terveyskeskusten infektiovastaanotoille Kannukseen ja Tunkkarille tästä viikosta lähtien. Lisäksi näytteitä otetaan edelleen Kokkolassa Soiten koronapoliklinikalla, yhteispäivystyksessä sekä lastenpäivystyksessä. Tästä julkaistaan erillinen tiedote.

Soite on nyt saanut käyttöönsä oman koronavirustestauslaitteen, jolla analysoidaan ensi sijassa kiireelliset tapaukset. Tällöin saadaan nopeasti tieto siitä, täytyykö esimerkiksi päivystykseen tullut potilas eristää ja tuleeko häntä hoitaa erityissuojattuna. Nopea diagnostiikka nopeuttaa myös Soiten koronalajitteluosastona toimivan osasto 9 toimintaa. Oman diagnostiikan lisäksi Soite lähettää edelleen näytteitä testattavaksi myös Nordlabin laboratorioihin. Näiden testien tulokset saadaan vuorokauden kuluessa.

Koronavalmiusryhmä kantaa huolta siitä, että asiakas- ja potilaskäyntien määrä on vähentynyt huolestuttavasti. Soiten terveyskeskukset, päivystys sekä sosiaalipalvelut ovat avoinna ja palvelevat asiakkaita. Jos asiakas saa ajan Soiteen, on ammattilainen arvioinut, että on pienempi riski tulla hoitamaan vaiva kuin jättää se hoitamatta. Haluamme edelleen korostaa, että Soiteen on turvallista tulla ja vaivat kannattaa hoitaa ajoissa, jotta ne eivät pahene ja johda kiireelliseen hoitoon päivystyksessä tai erikoissairaanhoidossa.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli seuraavat lisäykset:

  • Jatkossa kaikki flunssapotilaat, jotka vaativat käyntiä vastaanotoilla hoidetaan infektiovastaanotoilla. Kokkolassa nämä potilaat hoidetaan koronapoliklinakalla ja maakunnan potilaat hoidetaan Kannuksen tai Tunkkarin infektiovastaanotoilla. Kruunupyyläiset hoidetaan joko Kokkolassa tai Tunkkarilla.
  • Lestijärven vastaanotto suljetaan toistaiseksi 21.4.2020 lähtien. Alueen asukkaat hoidetaan vaivasta tai asiasta riippuen Soiten muissa toimipisteissä. Yhteydenotot tapahtuvat entiseen tapaan samasta numerosta 040 804 2000.
  • Hoitotarvikkeiden tilaukset voidaan tehdä sähköisesti palse.fi –portaalin kautta

Koronatilanteesta johtuvat toimintamuutokset päivitetään poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten tiedotteeseen.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media