omaolo.fi
26.03.2020

Koro­na­tie­do­te 26.3.2020

Soiten alueella tilanne jatkuu edelleen melko rauhallisena ja valmistautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänäänkään. Päivittäin näytteitä otetaan n. 30 kappaletta ja lähetetään OYS:iin analysoitavaksi. Sieltä tulokset saadaan noin vuorokaudessa. Edelleen odotamme osaa viime viikon (pe ja la) laboratoriotuloksista THL:ssä olevan tutkimusruuhkan vuoksi.

Koronapoliklinikalla ja -puhelinneuvonnassa ei ole ollut ruuhkaa. Myös osastoilla on melko rauhallista.

Terveyskeskusten vastaanotoilla yhteydenotot ovat vähentyneet huomattavasti, mikä voi valitettavasti aiheuttaa myöhemmin kuormitusta päivitykseen tai erikoissairaanhoitoon, mikäli vaivoja ei hoideta ajoissa. Tämän vuoksi tiedotamme alueen asukkaita, että vastaanotoilla hoidetaan edelleen myös kiireettömiä potilaita, mutta pääosin etänä puhelimitse tai sähköisiä kanavia hyödyntäen.

Kokouksessa nousi esiin Soiten hematologin, syöpätautien ylilääkärin sekä infektioylilääkärin vahva huoli siitä, että riskiryhmiin kuuluvat liikkuvat edelleen paljon julkisilla paikoilla. Päätettiin, että viestinnässä korostetaan myös kaikenikäisten riskiryhmäläisten kotikaranteenin tärkeyttä. Myös kaikenikäisten riskiryhmäläisten tulisi hyödyntää kauppakassipalveluita tai läheisten apua apteekissa tai kaupassa asiointiin. Julkisilla paikoilla ei tule liikkua.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen ei tullut muutoksia.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media