omaolo.fi
27.03.2020

Koro­na­tie­do­te 27.3.2020

Soiten alueella tilanne jatkuu edelleen melko rauhallisena ja valmistautuminen etenee suunnitelmien mukaan. Varautuminen ja yhteistyö eri yksiköiden välillä on edistynyt esimerkillisellä tavalla!

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänäänkään. Koronapoliklinikalla ja –puhelimessa on loppuviikolla ollut vielä alkuviikkoakin hiljaisempaa ja näytteitä on otettu vähemmän. Edelleen odotamme osaa viime viikon (pe ja la) laboratoriotuloksista THL:ssä olevan tutkimusruuhkan vuoksi.

HUS jakaa omia kokemuksiaan COVID-19-potilaiden hoidosta viikoittain sairaanhoitopiireille. Sieltä saamme erittäin hyödyllisiä vinkkejä ja huomioita siihen, mihin varautumista kannattaa suunnata.

STM on lähettänyt ohjeistusta poikkeustilan huomioimisesta etenkin perustason palveluissa. Soite on jo toiminut ministeriön suosittamalla tavalla. Etävastaanotot ovat ensisijainen toimintamuoto ei-kiireettömässä toiminnassa.

Valmiusryhmä totesi myös, että esimiehille on jaettu ohjeistus Uudeltamaalta tulevista työntekijöistä. Sieltä tulevat työntekijät joutuvat 7 päivän karenssiin ennen Soiten toimipisteeseen tulemista.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli täsmennyksiä koulu- ja opiskeluterveydenhoitajien osalta, jonne on nimetty vastuuterveydenhoitajat, jotka vastaavat oppilaiden/ vanhempien puheluihin.

Muistutamme, että tiedotamme viikonloppuisin koronatilanteesta vain, mikäli tilannekuva muuttuu.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media