omaolo.fi
28.05.2020

Koro­na­tie­do­te 28.5.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Soiten alueella on todettu 24 koronavirustartuntaa. Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli seuraavat muutokset:

  • Valtioneuvoston on antanut ohjeistuksen 1.6.2020 alkaen siitä, että kuntouttava työtoiminta avataan hallitusti ja asteittain. Soiten sosiaalipalveluiden asiakkaat voivat palata ryhmämuotoiseen kuntouttavaan työtoimintaan 1.6.2020 alkaen työtoimintapaikoille. Työtoiminnan järjestämisessä noudatetaan annettuja suosituksia. Verkkovalmennusta ja etänä tapahtuvaa työtoimintaa on mahdollista jatkaa 31.7.2020 saakka tarpeen mukaisesti.
  • Fysiatrian, neurologian, kuntoutustutkimusyksikön ja kroonisen kivun poliklinikan lääkärin tai hoitajan vastaanotoilla hoidetaan kiireellisiä ja lisääntyvässä määrin myös kiireettömiä potilaita. Riskiryhmiin kuuluvien ja yli 70-vuotiaiden kohdalla vastaanottoja järjestetään harkintaa käyttäen. Kontrolleista osa hoidetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai etävastaanotolla.
  • Ostopalvelussa kuntoutusta voidaan toteuttaa terveyden ja/tai kehityksen kannalta välttämättömissä tilanteissa tai jos pitkä terapiatauko aiheuttaa riskin asiakkaan tilanteen merkittävästä pahenemisesta. Palvelu toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäkuntoutuksena.
  • Soiten kuntoutusta toteutetaan etäkäynteinä aina kun mahdollista, mutta mikäli etäkuntoutus ei ole mahdollista se voidaan toteuttaa läsnäkuntoutuksena poliklinikoilla, päiväkodeissa, koulussa tai kotona. Kiireetöntä kuntoutusta toteutetaan koronatilanteen salliessa jonkin verran myös polikliinisesti tai kotikäynteinä. Riskiryhmiin kuuluvien ja yli 70-vuotiaiden kohdalla harkinnan mukaan.
  • Apuvälinekeskuksen toiminta on edelleen supistettua. Apuvälinelainaamot ovat auki. Ennen asiointia pyydetään olemaan yhteydessä apuvälinekeskukseen tai -lainaamoon puhelimitse.
  • Senioreiden terveyspiste Daalia aukeaa puhelinvastaanottoon 1.6.2020
  • Jokilaaksojen senioreiden terveyspisteet aukeavat puhelinvastaanottoon 20.7.2020
  • Senioreiden terveyspisteiden yhteystiedot löytyvät soite.fi -sivustolta
  • Ikääntyneiden kuntouttavat päivätoiminnat aukeavat alustavasti 3.8.2020 (huom. koronatilanteen vuoksi ajankohta tarkistetaan lähempänä)
  • Riksapyörä ei ole käytössä niin kauan, kun vierailukiellot asumispalveluissa ovat voimassa.
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media