omaolo.fi
29.05.2020

Koro­na­tie­do­te 29.5.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Tilanne ennallaan: uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Soiten alueella on todettu 24 koronavirustartuntaa. Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta.

Tukihenkilön osallistumista yhdessä raskaana olevan kanssa käynteihin Soitessa laajennetaan. Synnytyssairaalan alueella asuva oireeton tukihenkilö voi osallistua synnytyksen jälkeiseen hoitoon 1.6.2020 lähtien. Oireeton tukihenkilö voi osallistua myös suunniteltuun sektioon.

Avohoitokäynneille (seulontaultraäänitutkimuksiin, äitiys-/päivystys-/lasketun ajan ylittäneiden kontrollikäynneille) tukihenkilö ei toistaiseksi pääse mukaan. Tukihenkilö ei voi myöskään olla mukana osastolla synnytyksen käynnistysvaiheessa, eikä silloin kun potilas on muusta syystä osastohoidossa ennen synnytystä.

Rajoitukset aloitetaan tarpeen mukaan uudelleen, mikäli hoitavan synnytyssairaalan alueella koronavirustartuntojen määrä lisääntyy.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli seuraavat muutokset:

Synnytysten osalta yllä mainittu muutos tukihenkilön osallistumiseen.

Aikuisten sosiaalipalveluissa:

  • Sosiaalineuvonnan ja aikuissosiaalityön puhelinpalvelun aukioloaikoja on laajennettu seuraavasti:
  • Sosiaalineuvonta puh.  040 806 5093 ja Aikuissosiaalityön asiakaspalvelunumero puh. 06 826 3030 ovat avoinna klo 9.00 – 14.00
  • Aikuissosiaalityön oma ryhmätoiminta.  Aikuissosiaalityön ryhmätoimintoja on aloitettu käynnistämään asteittain hygienia ja väljyys suositukset huomioiden toukokuun loppupuolelta alkaen.

Aikuispsykiatrialla suunniteltua asiakasvastaanottoa toteutetaan puhelimitse ja osa vastaanottokäynteinä.

  • Mielenterveyskuntoutujien asumis-ja tukipalveluissa suunnitellut asiakaskäynnit toteutetaan tapaamalla ja puhelimitse.
  • Mielenterveyskuntoutujien päivä- ja työtoiminta aloitetaan 1.6 alkaen erityisjärjestelyin.
  • Siilinpesän ja Puolivälinkodin ryhmätoiminta aloitetaan 1.6 alkaen erityisjärjestelyin.
  • Päihde- ja riippuvuuspalveluissa avokuntoutus, mukaan lukien Jokilaakson tiimi suunnitellut asiakaskäynnit toteutetaan tapaamalla ja puhelimitse.

Jatkossa tiedotamme koronatilanteesta viikonloppuisin ja pyhinä vain, mikäli tilannekuva muuttuu olennaisesti. Esimerkiksi viikonloppuna todetuista uusista positiivisista koronatestituloksista tiedotamme vasta arkena, mikäli tulokset eivät ole jollain tavalla poikkeavia tai aiheuta erityistä riskiä.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media