omaolo.fi
03.06.2020

Koro­na­tie­do­te 3.6.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 29 koronavirustartuntaa. Koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli seuraavat muutokset:

  • Ravitsemusterapeutit palaavat kesäkuun alusta normaaliin toimintaan.

Neurologian ja kuntoutuksen palvelut:

  • Fysiatrian, neurologian, kuntoutustutkimusyksikön ja kroonisen kivun poliklinikan lääkärin tai hoitajan vastaanotoilla hoidetaan kiireellisiä ja lisääntyvässä määrin myös kiireettömiä potilaita. Kontrolleista osa hoidetaan mahdollisuuksien mukaan puhelimitse tai etävastaanotolla.
  • Ostopalvelussa kuntoutusta voidaan toteuttaa terveyden ja/tai kehityksen kannalta välttämättömissä tilanteissa tai jos pitkä terapiatauko aiheuttaa riskin asiakkaan tilanteen merkittävästä pahenemisesta. Palvelu toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etäkuntoutuksena.
  • Soiten kuntoutusta toteutetaan etäkäynteinä aina kun mahdollista, mutta mikäli etäkuntoutus ei ole mahdollista, se voidaan toteuttaa läsnäkuntoutuksena poliklinikoilla, päiväkodeissa, koulussa tai kotona.
  • Apuvälinekeskuksen toiminta on edelleen supistettua. Apuvälinelainaamot ovat auki. Apuvälineasioissa Ennen asiointia pyydetään olemaan ensin yhteydessä apuvälinekeskukseen tai -lainaamoon puhelimitse.

Kuntoutuksen ryhmätoiminta on peruttu toistaiseksi

Muutokset päivitetään koronatilanteesta johtuvaan poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaan.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media