omaolo.fi
04.06.2020

Koro­na­tie­do­te 4.6.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu suhteellisen rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on diagnosoitu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet sairastavat kotona. Tapaukset liittyvät aiempaan tartuntaketjuun, eikä uusia altistuneita ole. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt diagnosoitu 31 koronavirustartuntaa. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa Soitessa.

Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta Soiten infektiovastaanotoilla. Kehotamme hakeutumaan testaukseen myös lievistä koronavirukseen viittaavista oireista.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli päivitys suun terveydenhoidon osalta:

Kiireetön hammashoito:

Kesäkuun alusta suun terveydenhuollossa alkaa jälleen osittain kiireetön hammashoito arkipäivystyksen lisäksi seuraavin periaattein pandemiaohjesääntöjen mukaisesti:

  • Oikomispotilaiden hoitoa laajennetaan asteittain
  • Lapsia ja nuoria kutsutaan määräaikaistarkastuksiin jo kesän aikana
  • Riskiryhmiin kuuluvia potilaita sekä yleisterveydentilan vuoksi puolikiireellisiä potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä hammaslääkärin arvion mukaan
  • Potilaita, joiden hoito on kesken, kutsutaan vastaanotolle hammaslääkärin tekemän hoidontarpeenarvion mukaisesti kiireellisyysjärjestyksessä
  • Suuhygienistien vastaanottotoiminta on aloitettu. Sähköinen ajanvaraus neuvolaikäisille on avattu käyttöön. Aikuisten hoitoajoille tullaan vain kutsukirjeen perusteella.

Muutokset päivitetään koronatilanteesta johtuvaan poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media