omaolo.fi
05.05.2020

Koro­na­tie­do­te 5.5.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Tilanne on ennallaan: uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Soitessa on diagnosoitu 17 koronavirustartuntaa ja kaikki Soiten alueen tartuntaketjut on pystytty jäljittämään.  

Koronapuhelimessa ja -poliklinikalla sekä infektiovastaanotoilla tilanne jatkuu hyvin rauhallisena. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta.

Suomen hallituksen 4.5.2020 järjestämän infotilaisuuden ja uusien rajoituslinjausten perusteella Soite on arvioinut miten valtakunnalliset linjaukset vaikuttavat Soiten toimintaan ja palveluihin. Soitessa uusilla linjauksilla on vaikutusta ainoastaan koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon avaamista valmistellaan parhaillaan, ja terveydenhoitajien vastaanotot käynnistyvät kouluilla jälleen, kun koulut avataan. Aiemmin tiedotimme siitä, kuinka toimia koulunkäynnin osalta, jos lapsi tai vanhempi kuuluu riskiryhmään (Tiedote: Soite on mukana varmistamassa turvallisen perusopetuksen kouluissa).

Suomen hallituksen linjaukset eivät tuo muutoksia vierailukieltoihin. Vierailukiellot Soiten yksiköissä ja keskussairaalassa säilyvät ennallaan.  

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli tarkennusta pandemian aikaisen rokotustoiminnan osalta – tästä julkaistaan erillinen tiedote.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media