omaolo.fi
07.05.2020

Koro­na­tie­do­te 7.5.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu päivittäin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu rauhallisena ja varautuminen etenee suunnitelmien mukaan.

Tilanne on ennallaan: uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu tänään Soiten alueella. Yhtään koronapotilasta ei ole osastohoidossa. Yhteensä Soitessa on diagnosoitu 17 koronavirustartuntaa ja kaikki Soiten alueen tartuntaketjut on pystytty jäljittämään. Koronapuhelimessa ja -poliklinikalla sekä infektiovastaanotoilla tilanne jatkuu hyvin rauhallisena. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisilta.

Valtakunnallisen linjauksen mukaisesti myös Soitessa vierailukiellot osastoilla ja tehostetun palveluasumisen yksiköissä ovat edelleen voimassa. Haluamme Soitessa vaikuttaa siihen, että läheiset voisivat turvallisesti tavata asumispalveluyksiköissä asuvia omaisiaan. Olemme parhaillaan kartoittamassa talo-kohtaisia ratkaisuja, miten turvallisia tapaamisia voitaisiin järjestää. Näistä tiedotetaan omaisille tarkemmin, kun tapaamiskäytännöt on määritelty ja tarvittavat järjestelyt tehty.

Siihen saakka kunnes turvallisia tapaamisia voidaan järjestää, kannustamme omaisia olemaan yhteydessä Soiten yksiköissä asuviin läheisiinsä puhelimitse ja erilaisia sähköisiä palveluita hyödyntäen. Kaikilla vanhuksilla ja vammaisilla ei ole ollut käytössään riittäviä digitaalisia välineitä yhteydenpitoon. Olemme saaneet tähän tarkoitukseen myös lahjoituksia - lämmin kiitos niistä! Otamme mielellämme lahjoituksia edelleen vastaan Soiten yksiköissä asuville vanhuksille ja vammaisille. Vanhemmatkin tabletit ja padit soveltuvat ja tulevat ahkeraan käyttöön asukkaiden ja omaisten väliseen kommunikointiin. Soitessa on niille erityisen kova tarve tässä tilanteessa. Yhteydenotot lahjoituksiin liittyen osoitteeseen: viestinta@soite.fi

Soite on lähettänyt kuntien sivistystoimeen tarkemmat ohjeet koronatilanteesta koulujen ja oppilaitosten avaamiseen liittyen. Julkaisemme tästä lähiaikoina myös tarkemmat, lasten vanhemmille suunnatut ohjeet Soiten verkkosivuilla.

Soiten poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen tuli tarkennusta Vammaispalveluiden yksiköiden osalta. Ohessa muuttuneet kohdat:

  • Työ ja päivätoiminta suljettu 31.5. asti ja 1.6. lähtien erityisjärjestelyin avoinna osittain.
  • Asuvan yksikkö on suljettu 13.5. asti - tämän osalta odotamme Luovin päätöstä toiminnasta

Muutokset päivitetään poikkeavien aukioloaikojen ja toimintamuutosten listaukseen.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media