13.11.2020

Kruu­nu­pyyn alu­eel­la todet­tu nel­jä uut­ta koro­na­vi­rus­tar­tun­taa, jois­ta seu­raa joukkoaltistumisia

Kruunupyyn alueella on todettu neljä uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun, josta tiedotimme eilen 12.11.2020. Tartunnat lähtivät leviämään perhetapahtumassa, josta on nyt yhteensä todettu 7 tartuntaa (12. ja 13.11.2020) Soiten alueella, mutta tartuntoja selvitellään myös muissa sairaanhoitopiireissä.

Tartuntoihin liittyy joukkoaltistumisia senioriasumisen yksikössä sekä työpaikalla. Yhteensä altistuneita on noin 60 henkilöä.

Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen suosittelee, että Kruunupyyn alueella vältettäisiin kokoontumisia ja osallistumista harrastustoimintaan viikon ajan, jotta saadaan koronavirustilanne alueella rauhoittumaan ja ehkäistään lisätartuntojen syntyminen.

Soiten alueella on voimassa laajennettu maskisuositus. Tärkeää on myös muistaa huolehtia käsihygieniasta sekä muistaa pitää 1,5-2 m turvavälit toisiin ihmisiin. Koronavirustestaukseen tulee hakeutua lievissäkin oireissa viipymättä.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 107 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva  

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi/ . Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499.

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Estä koronaviruksen leviäminen:

  • Pese kätesi
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media