omaolo.fi
13.09.2020

Les­ti­jär­vel­lä todet­tu 5 uut­ta koronavirustartuntaa

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu säännöllisesti sekä tarvittaessa myös viikonloppuisin ja pitää yllä tilannekuvaa.

Soiten alueella Lestijärvellä on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnan saaneet ovat kotieristyksessä ja tartunnalle altistuneiden selvitystyö on käynnissä. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 39 koronavirustartuntaa.

Varotoimena Soite ottaa kaikista Lestin koulun (luokat 0-9) oppilaista sekä henkilökunnasta koronavirusnäytteet maanantaiaamuna 14.9.2020. Oireisia koululaisia kehotetaan välttämään koulukyytiä, mutta vanhempien tulee tuoda lapset näytteenottoon. Oppilaat siirtyvät tämän jälkeen etäopetukseen.

Lisäksi varotoimena Lestijärven vanhustenpalveluasumisyksikkö Kotipirtissä on vierailukielto ja kaikki yksikön asukkaat sekä henkilökunta testataan koronaviruksen varalta; nämä testaukset ovat jo käynnissä.

Keski-Pohjanmaan maakunnassa on voimassa kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille:

  • julkisessa liikenteessä
  • koronatestiin hakeutuessa
  • riskimaasta Suomeen palattaessa
  • Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, välttää kasvojen koskettelua sekä välttää liikkumista yleisillä paikoilla oireisena.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media