05.11.2020

Mobii­li­so­vel­lus avuk­si koro­na­vi­rus­po­ti­lai­den koti­seu­ran­taan Soitessa

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on aloittanut koronavirukseen sairastuneiden kotiseurannan mobiilisovelluksen avulla. Sovellus sujuvoittaa koronavirukseen sairastuneen seurantaa ja mahdollistaa viestittelyn Soiten ammattilaisen kanssa.   

Koronavirukseen sairastuneiden vointi voi muuttua nopeasti ja siksi päivittäinen oireiden seuranta on tärkeää. Kun koronavirustartunta on todettu, koronavirukseen sairastunut saa Soiten infektioiden torjuntayksiköltä ohjeet ladata älypuhelimeensa BuddyCare -mobiilisovelluksen, jonka kautta kerätään kotieristyksen ajan tietoa sairastuneen oireiden kehittymisestä. Mikäli terveydenhuollon ammattilaisten asettamat raja-arvot ylittyvät oireiden osalta, Soiten infektioiden torjuntayksikön henkilökunta saa tästä hälytyksen omaan työkaluunsa ja sairastunut saa ajoissa avun oireisiinsa.

Oirekyselyiden lisäksi koronavirukseen sairastunut voi BuddyCare -sovelluksen kautta olla yhteydessä hoitohenkilökuntaan ja samoin hoitohenkilökunta voi olla yhteydessä sairastuneeseen. Sovelluksen käyttö tuo koronavirukseen sairastuneille mielenrauhaa, sillä he tietävät, että heidän vointiaan seurataan etänä ja sovelluksen kautta saa tarvittaessa helposti yhteyden Soiten ammattilaiseen. Mobiilisovelluksen kautta voidaan jakaa myös tärkeää ja ajankohtaista tietoa sovelluksen käyttäjille.

Mobiilisovellus helpottaa Soiten hoitohenkilökunnan työtä automatisoimalla oirekyselyiden keräämisen. Tähän saakka potilaisiin on oltu yhteydessä puhelimitse ja tietoja kerätty manuaalisesti taulukkomuotoon. Sovelluksen myötä henkilökunnan soittelu-urakka vähenee ja resursseja vapautuu enemmän tartunnan jäljitystyöhön.

Buddy Care -mobiilisovellus on ennestään ollut käytössä Soiten sisätautien poliklinikalla paksunsuolen tähystykseen tuleville potilaille. Kevään 2020 aikana Buddy Healthcare kehitti sovelluksesta version, jonka avulla sairaalat voivat seurata koronavirukseen sairastuneiden oireita etänä. Soite aloitti järjestelmän käytön koronavirukseen sairastuneiden seurannassa marraskuussa.

Soitessa on aktiivisesti hyödynnetty sähköisiä kanavia koronavirustilanteessa: ajan koronavirustestaukseen Soiten drive in -pisteeseen voi varata Omaolo-sovelluksen kautta ja koronavirustestin tuloksen voi saada tekstiviestillä kännykkään. BuddyCare -sovellus tuo sähköisen palvelun myös koronavirukseen sairastuneelle. Sähköiset palvelut täydentävät Soiten muita asiointi- ja hoitokäytäntöjä.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media