Näyt­teen­o­ton jälkeen

Koronavirusnäytteenoton jälkeen sinun tulee olla kotikaranteenissa vastauksen saapumiseen asti. Vastauksen saamisessa kestää keskimäärin 1-5 vrk. Koronavirustestin vastauksen voi saada tekstiviestillä kännykkään tai sen voi katsoa Omakanta-palvelusta tai vastausta voi kysyä omalta terveysasemalta.

Mikäli koronatestituloksesi on positiivinen, ottaa Soiten infektioiden torjuntayksikkö sinuun yhteyttä puhelimitse.

Mikäli vointisi huononee, ota yhteyttä yhteispäivystykseen puh. 06 826 4500 (yli 16-vuotiaat) tai lasten päivystykseen puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat). Muista mainita puhelun yhteydessä, että sinulta on otettu koronanäyte.

Jos sinul­la tode­taan koronavirustartunta

Mikäli koronatestituloksesi on positiivinen, ottaa Soiten infektioiden torjuntayksikkö sinuun yhteyttä puhelimitse jatkotoimenpiteitä varten. Soiten infektioiden torjuntayksikkö alkaa seurata vointiasi aktiivisesti koko kotieristyksen ajan. Koronavirukseen sairastuneiden vointi voi muuttua nopeasti ja siksi päivittäinen oireiden seuranta on tärkeää.

Bud­dy Care ‑mobii­li­so­vel­luk­sel­la seu­ra­taan vointiasi

Kun koronavirustartunta on todettu, koronavirukseen saat Soiten infektioiden torjuntayksiköltä ohjeet ladata älypuhelimeesi Buddy Care -mobiilisovellus, jonka kautta kerätään kotieristyksen ajan tietoa oireidesi kehittymisestä. Mikäli terveydenhuollon ammattilaisten asettamat raja-arvot ylittyvät oireiden osalta, Soiten infektioiden torjuntayksikön henkilökunta saa tästä hälytyksen omaan työkaluunsa ja saat ajoissa avun oireisiisi.

Buddy Care -sovelluksen kautta voit myös olla yhteydessä Soiten hoitohenkilökuntaan ja samoin hoitohenkilökunta voi olla yhteydessä sinuun. Sovelluksen kautta saat siis tarvittaessa helposti yhteyden Soiten ammattilaiseen.

Mobiilisovelluksen kautta voidaan jakaa myös tärkeää ja ajankohtaista tietoa koronaviruksesta.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media