omaolo.fi
26.03.2020

Ris­ki­ryh­mä­läi­nen: jäät­hän kotiin!

Soiten hematologi, syöpätautien ylilääkäri sekä infektioylilääkäri ovat nostaneet esiin vahvan huolensa siitä, että eri riskiryhmiin kuuluvat liikkuvat edelleen paljon julkisilla paikoilla.

Kaikenikäisiä riskiryhmäläisiä koskevat samat suositukset kuin yli 70-vuotiaita, eli kotona tulisi pysyä lähes karanteenin kaltaisissa oloissa ja lähikontakteja muihin tulee välttää!

  • Väkijoukkoja ja julkisia paikkoja on vältettävä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa tai apteekissa, se tulee tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran.
  • Älä kyläile kenenkään luona. Ystäville ja läheisille voi soitella puheluita tai videopuheluita sekä lähettää viestejä.
  • Huolehdi tehostetusti käsihygieniasta.
  • Ulkoilla saa, kunhan ei ole lähikontaktissa toisten ihmisten kanssa.

Muis­tat­han, että voit aina soit­taa meille! 

Puh. 06 828 7288, avoin­na arki­sin klo 9–15.

Huolipuhelimessa vastataan myös koronatilanteeseen liittyviin käytännön kysymyksiin, kuten ”Mistä kauppakassin voi tilata” tai ”Miten hoidan apteekkiasiat”.

Hoidollisia neuvoja koronavirus-infektioepäilyihin tai hoitoon liittyen saat Soiten koronaneuvontapuhelimesta:
puh. 06 828 7499, avoinna joka päivä klo 8-20.

Listaus riskiryhmistä:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media