02.11.2020

Säh­köi­nen ajan­va­raus koro­na­tes­tauk­seen laa­je­nee koko Soi­ten alueelle

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite on pilotoinut Omaolo-palveluun linkitettyä koronavirustestauksen sähköistä ajanvarausta Kokkolan drive in -testauspisteellä. Pilotista saatujen positiivisten kokemusten myötä sähköistä ajanvarausta on päätetty laajentaa koko Soiten alueelle.

Maanantaista 2.11.2020 alkaen ajan koronavirustestaukseen voi varata sähköisesti myös Kannuksen ja Tunkkarin infektiovastaanottojen drive in -testauspisteelle. Ajanvaraukseen pääsee Omaolo-palvelun koronaoirearvion kautta, mikäli oirearvio suosittaa testausta.

Palvelu toimii siten, että koronavirukseen viittaavista oireista kärsivä täyttää Omaolo-palvelussa Oirearvio-kyselyn. Omaolo-palvelu arvioi vastausten perusteella todennäköisyyden koronavirustartunnalle ja tarvittaessa asiakkaalle tarjotaan mahdollisuutta varata itse aika Soiten koronavirustestaukseen. Koronatestauksen sähköinen ajanvaraus ohjautuu ajanvarauskirjalle Soiten Omahoito-palvelun kautta. Sähköinen ajanvaraus toimii vahvan tunnistautumisen kautta.

Omaolon Koronaoirearvio sekä sähköinen ajanvaraus toimivat Soiten koronaneuvontapuhelimen rinnalla.

Edelleen suositamme Soiten alueen asukkaita ottamaan yhteyttä Soiteen lievissäkin koronavirustartuntaan viittaavissa oireissa. Jatkossa yhteydenoton voi tehdä täyttämällä Omaolon koronaoirearvion ja, mikäli oireet sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on edelleen avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499). Drive in -kaistalle ei saa ajaa ilman näytteenottoaikaa.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media