omaolo.fi
12.10.2020

Säh­köi­nen Omao­lo-pal­ve­lu ote­taan käyt­töön Soi­tes­sa: säh­köis­tä ajan­va­raus­ta koro­na­tes­tauk­seen pilotoidaan

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite aloittaa valtakunnallisen Omaolo-palvelun hyödyntämisen Keski-Pohjanmaalla koronaviruspandemiassa. Omaolo-palvelussa voi täyttää oirearviokyselyn, jossa arvioidaan koronavirustartunnan todennäköisyys ja palvelu välittää tarvittaessa vastaajan yhteystiedot Soiteen. Samassa yhteydessä pilotoidaan Omaolo-palveluun linkitettyä koronatestauksen sähköistä ajanvarausta Kokkolan drive in -testauspisteeseen.

Soitessa aloitetaan perjantaina 9.10.2020 valtakunnallisen Omaolo-palvelun käyttö. Nettipohjaisessa Omaolo-palvelussa (osoitteessa omaolo.fi) asiakas voi arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Vastausten perusteella hän saa toimintasuosituksen ja hoito-ohjeet. Omaolo-palvelu toimii sähköisenä vaihtoehtona puhelimella asioinnille.

Soitessa Omaolon käyttöönotto aloitetaan koronaviruksen Oirearvio-osuudesta. Koronaoirearviossa vastaajan yhteystiedot voidaan vahvan tunnistautumisen jälkeen välittää suoraa Soiten yksikköön, mikäli Omaolo-palvelu arvioi, että kyseessä voi olla koronavirusinfektio. Soitesta otetaan yhteyttä asiakkaaseen ja aloitetaan tarvittaessa testaus- ja hoitotoimenpiteet. Asiakkaan ei siis välttämättä tarvitse soittaa Soiten koronaneuvontanumeroon, jolloin vältytään puhelimessa jonottamiselta. Oirearvion täytettyään hän voi jäädä odottamaan yhteydenottoa Soitesta, mikäli Omaolo-palvelu on arvioinut, että testaus on aiheellista.

Säh­köis­tä ajan­va­raus­ta koro­na­vi­rus­tes­tauk­seen pilotoidaan

Omaolo-palvelun Koronaoirearvion käyttöönoton yhteydessä pilotoidaan koronatestauksen sähköistä ajanvarausta Kokkolan drive in -testauspisteeseen. Kokkolan asukkaat voivat jatkossa varata itse ajan drive in -koronatestaukseen, mikäli Omaolo-sovelluksen Koronaoirearvio sitä suosittaa.

Palvelu toimii siten, että koronavirukseen viittaavista oireista kärsivä täyttää Omaolo-palvelussa Oirearvio-kyselyn. Omaolo-palvelu arvioi vastausten perusteella todennäköisyyden koronavirustartunnalle ja tarvittaessa asiakkaalle tarjotaan mahdollisuutta varata itse aika Soiten koronavirustestaukseen. Koronatestauksen sähköinen ajanvaraus ohjautuu ajanvarauskirjalle Soiten Omahoito-palvelun kautta. Sähköinen ajanvaraus toimii vahvan tunnistautumisen kautta.

Omaolon Koronaoirearvio sekä sähköinen ajanvaraus toimivat Soiten koronaneuvontapuhelimen rinnalla. Sähköisen ajanvarauksen pilotoinnilla kartoitetaan, mitä vaikutuksia sillä on puhelinliikenteeseen ja sujuvoittaako se koronatestausprosessia. Sähköinen ajanvaraus koronavirustestaukseen laajenee mahdollisesti myöhemmin koko Soiten alueelle, mikäli se osoittautuu toimivaksi ratkaisuksi.

Edelleen suositamme Soiten alueen asukkaita ottamaan yhteyttä Soiteen lievissäkin koronavirustartuntaan viittaavissa oireissa. Jatkossa yhteydenoton voi tehdä täyttämällä Omaolon Koronaoirearvion ja, mikäli oireet sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan Kokkolan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on edelleen avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499).

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media