omaolo.fi
05.10.2020

Soi­ten alue edel­leen perus­ta­sol­la: vah­va mas­ki­suo­si­tus voimaan

Soiten koronavalmiusryhmä käsitteli maanantaina 5.10.2020 pidetyssä kokouksessaan alueen epidemiatilannetta ja kartoitti henkilöstöresurssien kohdentamista infektioiden torjuntatyöhön.

Myöhemmin maanantaina iltapäivällä kokoontui myös alueellinen viranomaisryhmä, jossa on mukana Soiten lisäksi Aluehallintovirasto (AVI), Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) sekä Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus (ELY). Ryhmä arvioi Keski-Pohjanmaan koronaepidemian tilannekuvaa ja linjasi, että Soiten alueella ollaan, nousseista tautitapauksista huolimatta, edelleen epidemian perustasolla.

Soiten alueella kiihtymistilanteen kriteeri täyttyy ainoastaan ilmaantuvuuden osalta. Luku on tällä hetkellä 17,9 / 100 000 asukasta. Positiivisten näytteiden määrä kaikista koronatestauksista on kuitenkin edelleen alle 1% ja tartuntaketjut on jäljitetty lähes 100 %:sti.

Viranomaisryhmä vahvisti Soiten aiemmin antaman laajennetun kasvomaskisuosituksen alueella. Soite suosittelee vahvasti kasvomaskin laajaa käyttöä julkisissa tiloissa, kaupoissa sekä muissa paikossa kodin ulkopuolella asioidessa. Maskisuositus koskee myös alueen toisen asteen oppilaitoksia (ammattikoulut ja lukiot) sekä korkeakouluja ja yliopistoja. Linkki: Näin käytät kasvomaskia oikein.

Tässä vaiheessa tärkeää on kohdentaa Soiten henkilöstöresurssit infektioiden torjuntatyöhön, jonka vuoksi muutoksia Soiten toimintoihin on odotettavissa.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media