omaolo.fi
14.10.2020

Soi­ten alue edel­leen perus­ta­sol­la: vah­va mas­ki­suo­si­tus voi­mas­sa ja tar­pee­ton­ta mat­kus­te­lua Vaa­san sai­raan­hoi­to­pii­rin alu­eel­le tulee välttää

Alueellinen koronaviranomaisryhmä, johon kuuluu Soiten lisäksi Aluehallintovirasto (AVI), Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) sekä Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus (ELY) kokoontui keskiviikkona 14.10. aamupäivällä. Ryhmä arvioi Keski-Pohjanmaan koronaepidemian tilannekuvaa ja linjasi, että Soiten alueella ollaan, nousseista tautitapauksista huolimatta, edelleen epidemian perustasolla.

Soiten alueella kiihtymistilanteen kriteeri täyttyy ainoastaan ilmaantuvuuden osalta. Luku on tällä hetkellä 38 / 100 000 asukasta. Positiivisten näytteiden määrä kaikista koronatestauksista on kuitenkin edelleen alle 1 % ja tartuntaketjuista on jäljitetty yli 80 %.

Viranomaisryhmä vahvisti, että Soiten antama laajennettu kasvomaskisuositus on edelleen voimassa alueella. Soite suosittelee vahvasti kasvomaskin laajaa käyttöä julkisissa tiloissa, kaupoissa sekä muissa paikossa kodin ulkopuolella asioidessa. Kaikissa tilanteissa tulee huomioida myös turvavälit sekä hyvä käsi- ja yskimishygienia.

Lisäksi viranomaisryhmä antoi suosituksen, että tarpeetonta matkustamista Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle on toistaiseksi syytä välttää.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media