omaolo.fi
13.01.2021

Soi­ten alue siir­tyy koro­na­vi­ruk­sen perus­ta­sol­le – suo­si­tuk­set säi­ly­vät pää­osin ennal­laan 14.2.2021 saakka

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 13.1.2021 arvioimaan alueellista tilannekuvaa sekä alueellisia määräyksiä ja suosituksia. Soiten alue siirtyy koronaviruksen perustasolle, mutta voimassa olevat suositukset säilyvät pääosin ennallaan. Suositukset kevenevät uimahallien ja kirjastojen osalta. Myöskään peruskouluun ei tule kasvomaskisuositusta alueen ollessa perustasolla.

Koronaviruksen ilmaantuvuus vastaa Soiten alueella perustason määritelmää: 14 vuorokauden ilmaantuvuus on 7,7 / 100 000 asukasta ja koronavirustesteistä 0,2% on positiivisia löydöksiä. Tilanne on säilynyt alueella rauhallisena jo muutaman viikon ajan.  Näin ollen Keski-Pohjanmaan COVID-19-viranomaistyöryhmä linjasi, että Keski-Pohjanmaa siirtyy koronaviruksen perustasolle.

Koska koronavirustilanne on valtakunnallisesti kuitenkin edelleen vakava, ei suosituksia voida merkittävästi lieventää. Keski-Pohjanmaalla alueellisiin koronasuosituksiin tulee seuraavat muutokset:

  • Uimahallit voidaan avata erityisjärjestelyin 18.1.2021 alkaen. Uimahalleissa on huolehdittava riittävistä turvaväleistä sekä hygieniasta. Turvavälien toteutumisen mahdollistamiseksi esimerkiksi pukukopeista voidaan avata ohjeellisesti noin joka neljäs ja esim. sauna- tai pesutiloissa henkilöiden määrää tulee rajoittaa.
  • Kirjastojen lukusalit voidaan avata turvavälit ja hygieniasuositukset huomioiden.
  • Alueellinen kasvomaskisuositus oppilaitoksissa koskee opiskelijoita 2. asteesta eteenpäin. Kasvomaskisuositus ei THL:n suosituksen mukaan perustasolla koske peruskouluja.

Kokoontumisrajoitukset ja muut koronavirustilanteeseen liittyvät suositukset säilyvät ennallaan ja ovat voimassa 14.2.2021 saakka. Soiten alueella yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettäväksi. Alueella voimassa olevat koronaviruksen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

Aluehallintovirasto (AVI) antaa loppuviikon aikana päivitetyn määräyksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärästä.

Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Viimeisin positiivinen koronavirustartunta todettiin alueella 10.1.2021. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta. Alueellinen tilannekuva löytyy Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media