30.10.2020

Soi­ten alu­eel­la diag­no­soi­tu kak­si uut­ta koronavirustartuntaa

Soiten alueella on diagnosoitu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun. Tartunnansaaneet olivat jo ennestään karanteenissa, eli uusia altistuneita ei ole.

Kuluneen viikon aikana Soiten alueella on todettu edeltävää viikkoa enemmän koronavirustartuntoja (viikolla 43 yhteensä 3 tartuntaa ja viikolla 44 nyt yhteensä 6 tartuntaa). Samaan aikaan alueen asukkaat ovat hakeutuneet koronanäytteenottoon aiempaa harvemmin. Soiten infektioylilääkäri Marko Rahkonen vetoaakin, että koronavirustestaukseen tultaisiin ajoissa ja hyvin lievissäkin oireissa. Kun tartunnat saadaan ajoissa kiinni, voidaan ehkäistä laajojen ketjujen syntyminen. Koronavirustilanne voi muuttua hyvin nopeasti, joten on tärkeää hakeutua ajoissa ja lievissäkin oireissa testaukseen.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 91 koronavirustartuntaa. Linkki: Ajantasainen tilannekuva

Tes­tauk­seen pää­see myös säh­köi­sen Omao­lo-pal­ve­lun kautta

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion (omaolo.fi). Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499.

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen:

  • noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista
  • noudattaa hyvää käsihygieniaa
  • yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • välttää kasvojen koskettelua
  • välttää liikkumista yleisillä paikoilla oireisena.
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media