omaolo.fi
22.12.2020

Soi­ten alu­eel­la mää­räyk­set ja suo­si­tuk­set ennal­laan – tur­va­taan koro­na­tur­val­li­nen joulu

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui tiistaina 22.12.2020 tarkastelemaan Soiten alueen koronaviruksen tilannekuvaa. Soiten alue pysyy koronaviruksen kiihtymisvaiheessa ja voimassa olevat rajoitukset ja suositukset säilyvät ennallaan, jotta turvataan koronaturvallinen joulu.

Koronavirustilanne on Soiten alueella rauhallinen. Edellisviikolla koronavirustartuntoja todettiin vain yksi. Keski-Pohjanmaan COVID-19 viranomaisryhmä haluaa kiittää Soiten alueen asukkaita ohjeiden noudattamisesta ja siitä, että joulun viettoon voidaan Keski-Pohjanmaalla siirtyä koronan näkökulmasta rauhallisissa merkeissä.

Koska joulun aika todennäköisesti lisää ihmisten liikkumista ja koronavirustilanne Keski-Pohjanmaan lähimaakunnissa on Soiten aluetta heikompi, viranomaisryhmä päätti säilyttää rajoitukset ja määräykset ennallaan. Soiten alue määritellään edelleen kiihtymisvaiheeseen. Aluehallintoviraston (AVI) kokoontumisrajoitus on voimassa 17.1.2021 saakka: AVI rajoitti 17.12.2020 antamallaan määräyksellä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän kymmeneen henkilöön. Lue lisää AVI:n tiedotteesta.

Soite suosittelee välttämään perheen ulkopuolisia lähikontakteja oman harkinnan mukaan, ja myös yksityistilaisuuksissa enimmäismäärä kokoontumisille samalla kertaa on 10 henkilöä.

Kattava listaus alueen koronavirusrajoituksista ja –suosituksista löytyy Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi/suositukset/

Huolimatta Soiten alueen hyvistä, perustason kaltaisista koronaluvuista, on tärkeää joulun aikaan noudattaa olemassa olevia määräyksiä ja suosituksia. Hyvän koronatilanteen jatkuessa rajoituksia ja suosituksia päästään myöhemmin hölläämään ja esim. harrastustoimintaa jälleen avaamaan. Ohjeistuksia noudattamalla turvataan koronaturvallinen joulu meille kaikille.  

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media