omaolo.fi
30.12.2020

Soi­ten alu­eel­la mää­räyk­set ja suo­si­tuk­set ennal­laan – vie­te­tään koro­na­tur­val­li­nen uusivuosi

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 30.12.2020 tarkastelemaan Soiten alueen koronaviruksen tilannekuvaa. Soiten alue pysyy koronaviruksen kiihtymisvaiheessa ja 10.1.2021 saakka voimassa olevat rajoitukset ja suositukset säilyvät ennallaan. 

Vaikka Soiten alueella on todettu yksittäisiä positiivisia koronavirustartuntoja joulun jälkeen, on tilanne Soiten alueella edelleen rauhallinen. Keski-Pohjanmaan COVID-19 viranomaisryhmä haluaakin kiittää Soiten alueen asukkaita ohjeiden noudattamisesta, erityisesti maskien käytöstä. 

Koronavirustilanne Keski-Pohjanmaan lähimaakunnissa on Soiten aluetta heikompi, viranomaisryhmä päätti säilyttää rajoitukset ja määräykset ennallaan. Soiten alue määritellään edelleen kiihtymisvaiheeseen. 

Kattava listaus alueen koronavirusrajoituksista ja –suosituksista löytyy Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi/suositukset/

Seuraavan kerran COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontuu 5.1.2021.

Suo­si­tuk­sen uuden­vuo­den viettoon 

Soite muistuttaa koronaturvallisuudesta uudenvuoden juhlien vietossa. Tänä vuonna uudenvuoden rakettien ammunnassa tulee huomioida tavanomaisten varotoimien lisäksi myös koronaturvallisuus. Korona-aikana juhlien viettoa suositellaan etätapahtumina, maskisuojauksin ja asiaankuuluvin varotoimin järjestettynä.  

Soite suosittelee välttämään perheen ulkopuolisia lähikontakteja oman harkinnan mukaan, ja myös yksityistilaisuuksissa enimmäismäärä kokoontumisille samalla kertaa on 10 henkilöä. Pyydämme huomioimaan, että myös ulkona esimerkiksi raketteja ammuttaessa tulee seurueen koko rajata alle 10 henkeen. 

Soi­ten alu­eel­la on todet­tu yksi uusi koronavirustartunta

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntaketju on selvillä ja altistuneet on kartoitettu. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 153 koronavirustartuntaa.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media