04.11.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu kak­si uut­ta koronavirustartuntaa

Soiten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen tartunnoista liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja tartunnan saanut oli jo ennestään karanteenissa, eli uusia altistuneita ei siitä tapauksesta ole. Toisen tartunnan selvitystyö on puolestaan vielä kesken, mutta altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Soiten alueen tilannekuvan tunnusluvut on päivitetty. Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana on 15 (4.11.2020). Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on tällä hetkellä 19 / 100 000 asukasta (4.11.2020). Koronavirustesteistä alle 0,8% on positiivisia tuloksia ja yli 80 % tartuntaketjuista on selvillä. Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 97 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi/ . Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499.

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Estä koronaviruksen leviäminen:

  • Pese kätesi
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media