omaolo.fi
01.12.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu kak­si uut­ta koro­na­vi­rus­tar­tun­taa – kol­me sairaalahoidossa

Soiten alueella on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisempaan tartuntaketjuun ja molemmat tartunnan saaneet olivat ennestään karanteenissa.

Kolme koronavirustartunnan saanutta on sairaalahoidossa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 137 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Estä koronaviruksen leviäminen:

  • Pese kätesi tai käytä käsidesiä ahkerasti
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin ajoissa ja lievissäkin oireissa
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Sähköinen yhteydenotto:

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi/ . Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Linkki ajanvaraukseen tarjotaan oirearvion täyttämisen jälkeen, mikäli oireesi edellyttävät koronavirustestausta.

Yhteydenotto puhelimitse:

Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499 (aikuiset, yli 16-vuotiaat sairastuneet). Soiten lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden 24/7 puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat sairastuneet). Jos terveydentilasi vaatii päivystyksellistä hoitoa, soita Soiten yhteispäivystykseen puh. 06 826 4500.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media