omaolo.fi
24.11.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu kak­si uut­ta koro­na­vi­rus­tar­tun­taa, yksi poti­las sairaalahoidossa

Soiten alueella on todettu eilen 23.11.2020 kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aikaisempaan Kruunupyyn tartuntaketjuun, eikä tartunnoista ole seurannut joukkoaltistumista.

Tiedotimme lauantaina 21.11.2020 Kaustisen keskuskoulussa tapahtuneesta joukkoaltistumisesta. Varotoimenpiteenä Soite testaa tänään kaikki Kaustisen keskuskoulussa koronavirukselle altistuneet.

Yksi koronavirustartunnan saanut on sairaalahoidossa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 121 koronavirustartuntaa. Ajantasainen tilannekuva löytyy Soiten korona-sivustolta: https://korona.soite.fi/    

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi . Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499 (aikuiset, yli 16-vuotiaat sairastuneet). Soiten lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden 24/7 puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat sairastuneet).

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Estä koronaviruksen leviäminen:

  • Pese kätesi
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media