omaolo.fi
06.10.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu kol­me uut­ta koronavirustartuntaa

Soiten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät Vaasassa todettuun tartuntaketjuun. Tartuntoihin liittyy myös n. 30 henkilön joukkoaltistuminen. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Kaikilla tartunnansaaneilla oireet ovat lieviä ja he ovat kotihoidossa.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu nyt 58 koronavirustartuntaa. Yhteensä Soiten alueella on tällä hetkellä karanteenissa n. 250 henkilöä.

Tiedotimme eilen laajennetusta maskisuosituksesta Soiten alueella. Ennalta ehkäisevästi vahvensimme perustason maskisuositusta koskemaan myös yleisiä tiloja kuten kauppoja sekä 2. asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Päätös tehtiin viranomaisryhmässä, jossa on mukana Soiten koronajohto, Aluehallintovirasto (AVI), Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) sekä Elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus (ELY).

Tes­tauk­seen tulee hakeu­tua lie­vis­sä­kin oireissa

Jos sinulla on lieviäkään koronavirukseen viittaavia oireita, pysy kotona ja ota meihin yhteyttä! Soita koronaneuvontanumeroon 06 828 7499 ja Soiten ammattilainen arvioi hoidontarpeesi. Tarvittaessa kutsumme sinut vastaanotolle ja koronavirustestaukseen.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media