omaolo.fi
05.10.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu uusia koronavirustartuntoja

Soitessa on diagnosoitu viikonlopun aikana yhteensä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, joista  viiden kotikunta Soiten alueella. Valtaosa tartunnoista liittyy Vaasan laajaan tartuntaketjuun. Tartuntaketjut ovat selvillä ja altistuneita kartoitetaan edelleen. Karanteenissa on noin pari sataa henkilöä. Kaikilla tartunnansaaneilla oireet ovat lieviä ja he ovat kotihoidossa.

Altistuneiden joukossa on Soiten henkilöstöä. Heidät on laitettu karanteeniin. Asiakastilanteissa henkilösuojaimet ovat olleet käytössä.

Kuluneen kahden viikon aikana Soiten alueella on todettu yhteensä 14 koronavirustartuntaa. Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 55 koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on tällä hetkellä 17,9 / 100 000 asukasta. Koronavalmiusryhmä kokoontuu tänään ma 5.10.2020 klo 12, jonka jälkeen tiedotamme asiasta  tarkemmin.

Koska koronavirustilanne on siirtymässä kiihtymisvaiheeseen, Soite suosittelee vahvasti kasvomaskin laajaa käyttöä julkisissa tiloissa, kaupoissa sekä muissa paikossa kodin ulkopuolella asioidessa. Linkki: Näin käytät kasvomaskia oikein.

Tes­tauk­seen tulee hakeu­tua lie­vis­sä­kin oireissa

Jos sinulla on lieviäkään koronavirukseen viittaavia oireita, pysy kotona ja ota meihin yhteyttä! Soita koronaneuvontanumeroon 06 828 7499 ja Soiten ammattilainen arvioi hoidontarpeesi. Tarvittaessa kutsumme sinut vastaanotolle ja koronavirustestaukseen.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media