omaolo.fi
08.12.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu yksi uusi koro­na­vi­rus­tar­tun­ta, johon liit­tyy joukkoaltistuminen

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta, johon liittyy joukkoaltistuminen. Joukkoaltistuminen on tapahtunut Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa. Tartuntaketjua selvitetään parhaillaan. Altistuneet on kartoitettu ja heidät asetetaan karanteeniin. Altistuneita henkilöitä on yhteensä 13.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 145 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva

Estä koro­na­vi­ruk­sen leviäminen:

  • Pese kätesi tai käytä käsidesiä ahkerasti
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin ajoissa ja lievissäkin oireissa
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Sähköinen yhteydenotto:

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi/  Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Linkki ajanvaraukseen tarjotaan oirearvion täyttämisen jälkeen, mikäli oireesi edellyttävät koronavirustestausta.

Yhteydenotto puhelimitse:

Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499 (aikuiset, yli 16-vuotiaat sairastuneet). Soiten lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden 24/7 puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat sairastuneet). Jos terveydentilasi vaatii päivystyksellistä hoitoa, soita Soiten yhteispäivystykseen puh. 06 826 4500.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media