21.11.2020

Soi­ten alu­eel­la todet­tu yksi uusi koro­na­vi­rus­tar­tun­ta, johon liit­tyy joukkoaltistuminen

Soiten alueella, Kaustisella, on todettu yksi uusi koronavirustartunta, johon liittyy joukkoaltistuminen.  Tartunta liittyy Kruunupyyn tartuntaketjuun.

Joukkoaltistumiseen liittyvä tartunta on todettu Kaustisen keskuskoulun (7.-9.) oppilaalla. Yhteydenotot altistuneisiin on aloitettu. Soite tulee olemaan yhteydessä kaikkiin altistuneisiin viikonlopun aikana ja kutsuu heitä tarvittaessa koronavirustestaukseen. Karanteeniin tullaan asettamaan n. 80 henkilöä.

Opetuksen jatkumisen turvaamiseksi Kaustisen sivistystoimi on päättänyt, että Kaustisen keskuskoulu (7-9.) siirtyy etäopetukseen 23-29.11.2020. Kunta tiedottaa oppilaita ja vanhempia opetusjärjestelyistä tarkemmin Wilman kautta. Myös keskiviikon 25.11. ja perjantain 27.11. nuorten illat on peruttu Kaustisella.

Soite pyytää Kaustisen alueen nuoria huolehtimaan tarkoin omasta koronaturvallisuudesta ja välttämään tarpeettomia sosiaalisia kontakteja ensi viikon (23-29.11.2020) aikana. Koronavirustestaukseen tulee hakeutua viipymättä ja hyvin lievistäkin koronavirukseen viittaavista oireista.

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi/ . Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499. Soiten lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden 24/7 puh. 06 826 4444.

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Estä koronaviruksen leviäminen:

  • Pese kätesi
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media