omaolo.fi
02.12.2020

Soi­ten alu­een suo­si­tuk­set koro­na­vi­ruk­sen kiih­ty­mis­vai­hees­sa – AVI kiel­tää yli 20 hen­ki­lön kokoontumiset

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 2.12.2020 ja vahvisti sunnuntaina 29.11.2020 pidetyssä ylimääräisessä viranomaisryhmän kokouksessa linjatut kiihtymisvaiheen suositukset Keski-Pohjanmaalla. Soite pitää edelleen voimassa aiemmin annetun suosituksen 20 henkilön kokoontumisrajasta sekä aikuisten harrastustoiminnan keskeyttämisestä 21.12.2020 saakka.  

Aluehallintovirasto (AVI) on 1.12.2020 tiukentanut kokoontumisrajoituksia koronaviruksen perus-, kiihtymis- sekä leviämisvaiheissa. Keski-Pohjanmaan ollessa kiihtymisvaiheessa on yli 20 henkilön yleisötilaisuudet kielletty. Tiukempi rajoitus tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi. Määräys on voimassa ajalla 2.12.–21.12.2020. Lue lisää AVI:n tiedotteesta.

Tilaisuuksien järjestäjät vastaavat itse tilaisuuksien varotoimista ja osallistujamäärästä. Yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa, kun niiden järjestämisessä noudatetaan THL:n ja OKM:n hygienia- ja turvallisuusohjetta sekä noudatetaan osallistujamääriin liittyviä rajoituksia.

Soiten alueella voimassa olevat koronaviruksen kiihtymisvaiheen tarkennetut suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun, eikä uusia altistuneita ole. Kolme koronavirustartunnan saanutta on sairaalahoidossa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 138 koronavirustartuntaa.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media