omaolo.fi
11.01.2021

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 11.1.2021

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alueella on todettu viikonlopun aikana yksi uusi koronavirustartunta. Tartuntaketju on selvillä ja altistuneet on kartoitettu. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Koronaviruksen tilannekuvan tunnusluvut on päivitetty:

  • Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: 6
  • Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 7,7
  • Koronavirustesteistä 0,2% on positiivisia tuloksia
  • Tartuntoja pandemian alusta alkaen diagnosoitu Soiten alueella yhteensä: 157
  • Tartuntaketjujen jäljitettävyys 80%
  • Koronaviruksen leviämisvaihe Keski-Pohjanmaalla: kiihtymisvaihe

THL:n muuttuneen suosituksen mukaisesti Soite on päivittänyt alueellisen kasvomaskin ikäsuositusta: kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille. Peruskoulussa kasvomaskin käyttöä suositellaan 6-luokasta lähtien. Lisätietoa THL:n verkkosivuilla sekä Soiten koronasivustolla.

Koronavirusrokotukset ovat käynnissä Soiten yksiköissä. Helmikuussa Soite saa koronavirusrokotteita joka toinen viikko.

Soiteen on palautunut pieniä määriä influenssarokotteita ja näin ollen, ikäihmisten ja riskiryhmäläisten influenssarokotuksia voidaan jatkaa. Pyydämme ikäihmisiä ja riskiryhmäläisiä ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle ajan varaamiseksi influenssarokotukseen. Influenssarokote on erityisen tärkeä, sillä jos sairastaisi molemmat sairaudet (influenssan ja koronaviruksen) samanaikaisesti, vakavan taudin riski on huomattavasti suurempi.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media