omaolo.fi
14.01.2021

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 14.1.2021

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Viimeisin positiivinen koronavirustartunta todettiin alueella 10.1.2021. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Koronavirusnäytteitä otetaan Soitessa tällä hetkellä n. 1000 näytettä viikossa. Koronaviruksen ilmaantuvuus alueella on Suomen alhaisin tällä hetkellä ja onkin erittäin tärkeää, että noudatamme koronaan liittyviä rajoituksia ja suosituksia ettei tilanne pahenisi.     

Keski-Pohjanmaan COVID-19-viranomaistyöryhmä linjasi keskiviikkona 13.1.2021 kokouksessaan, että Keski-Pohjanmaa siirtyy koronaviruksen perustasolle, mutta voimassa olevat suositukset säilyvät pääosin ennallaan. Soiten koronavalmiusryhmä haluaakin painottaa, että Soiten alueella on edelleen voimassa laaja kasvomaskisuositus sekä max. 10 hengen kokoontumissuositus yksityistapahtumissa. Muutoksia harrastustoiminnan suosituksiin tehtiin ainoastaan uimahallien ja kirjastojen osalta. Koronavalmiusryhmä suosittaa välttämään kaikkea tarpeetonta matkustamista. Etätyön hyödyntämistä suositellaan. Kaikki alueella voimassa olevat koronaviruksen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

Soite jakaa edelleen kasvomaskeja vähävaraisille. Vähävaraisten ilmaisia kasvomaskeja voi tiedustella numerosta 040 806 5095 ma-pe klo 9-15.

Koronavirusrokotukset ovat käynnissä Soiten yksiköissä. Tällä viikolla rokotukset on aloitettu Hoidon ja hoivan ikäihmisten asumisyksiköissä sekä asukkaiden että henkilökunnan rokotuksilla. Rokotukset ikäihmisten palveluasumisen yksiköissä ovat sujuneet hyvin.

Soitessa ensilinjan sote-henkilöstöstä on rokotettu 90 %. Rokottaminen Soiten yksiköissä jatkuu kansallisen prioriteettilistan mukaisesti.

Soiten toimintamuutokset Hoidon ja hoivan sekä Vammaispalveluiden yksiköissä jatkuvat 14.2.2021 saakka, mihin asti myös koronavirukseen liittyvät alueelliset suositukset ovat voimassa:

  • Päivä- ja työtoiminnassa erityisjärjestelyt 14.2.2021 saakka.
  • Toimintakeskukset: eriytetään kotona asuvat asiakkaat ja asumispalveluissa asuvat asiakkaat. Asumispalveluissa asuville asukkaille järjestetään työ- ja päivätoiminta asumispalveluyksikössä. Voimassa 14.2.2021 saakka.
  • Asumispalveluiden vierailurajoitukset ovat voimassa 14.2.2021 saakka. Vierailijoita voi käydä 1-3 kerrallaan ja mieluimmin vain yksi vierailijaryhmä/asukas/vrk. Vierailun kesto 1-2 tuntia.
  • Soiten alueen asiakaskuljetuksien yhdistelystä luovutaan 14.2.2021 saakka.
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media