omaolo.fi
14.09.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 14.9.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun, joka todettiin Lestijärvellä viikonloppuna. Tartunnan saanut on kotieristyksessä. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 40 koronavirustartuntaa.

Suurin osa Lestijärven vanhustenpalveluasumisyksikkö Kotipirtin asukkaiden ja henkilökunnan koronavirusnäytteistä on valmistunut, eikä uusia koronavirustartuntoja ole löytynyt tästä yksiköstä. Kotipirtissä jatketaan kuitenkin vierailukieltoa.

Soite uudistaa koronatoimintaa tällä viikolla. Kokkolassa otetaan käyttöön uusi drive in –testauspiste ja koronaneuvontapuhelimen aukioloaikaa laajennetaan. Lisäksi koronavirustestauksen prosessia sujuvoitetaan niin, että jatkossa asiakas voi saada tekstiviestillä testituloksen kännykkäänsä. Lue lisää tiedotteesta

Lisäksi Soite on päivittänyt lasten näytteidenottoon liittyvää ohjeistusta THL:n 11.9.2020 tekemän tarkennuksen myötä. Kouluikäisellä lapsella koronatesti on aina aiheellinen, jos hänellä on koronavirukseen sopivia oireita. Ohjeistus on linkitetty korona.soite.fi sivustolle ”Toimi näin” osioon.

Soite tarkentaa myös maakunnallista kasvomaskisuositusta siten, että suositus koskee myös riskiryhmäläisten kyydityksiä:

Keski-Pohjanmaan maakunnassa on voimassa kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille:

  • julkisessa liikenteessä sekä riskiryhmäläisten kyydityksissä
  • koronatestiin hakeutuessa
  • riskimaasta Suomeen palattaessa
  • Kasvomaskia voi käyttää edelleen myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan, välttää kasvojen koskettelua sekä välttää liikkumista yleisillä paikoilla oireisena.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media