19.10.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 19.10.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Viikonlopun aikana Soiten alueella on todettu viisi uutta koronavirustartuntaa. Tartuntaketjut ovat selvillä ja altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalan osastolla on hoidossa yksi koronapotilas. Yhteensä 80 henkilöä on tällä hetkellä kotieristyksessä ja karanteenissa Soiten alueella.

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on tällä hetkellä 36 / 100 000 asukasta. Koronavirustesteistä alle 1% on positiivisia tuloksia. Yli 80 % tartuntaketjuista on selvillä. Kuluneen kahden viikon aikana Soiten alueella on todettu yhteensä 28 koronavirustartuntaa. Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 82 koronavirustartuntaa.

Päivitämme jatkossa arkipäivisin n. klo 12 korona.soite.fi sivun tilannekuvaan myös tiedon siitä, mikäli uusia tartuntoja ei ole todettu edellisenä arkipäivänä. Uusista tartuntatapauksista tiedotetaan entiseen tapaan: eli viikonlopun tartunnoista tiedotamme maanantaisin, mikäli tartuntoihin ei liity joukkoaltistumista tai erityisiä toimenpiteitä. Jos ilmenee laajoja tartuntaryppäitä, niin tiedotamme tartunnoista mahdollisimman pian niin arkisin kuin viikonloppuisin.

Tes­tauk­seen tulee hakeu­tua lie­vis­sä­kin oireissa

Testejä on Soiten alueella tehty viime aikoina n. 200 / päivä. Korostamme edelleen, että on tärkeää hakeutua testaukseen lievissäkin oireissa!

Yhteydenoton voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion (omaolo.fi). Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan Kokkolan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media