02.11.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 2.11.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Viikonlopun aikana Soiten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat on saatu ulkomailta ja positiiviset löydökset tehtiin lentokenttätestauksessa. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin. Karanteenissa on Soiten alueella tällä hetkellä n. 40-50 henkilöä.

Tilannekuvan tunnusluvut päivitetään joka maanantai. Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana on 12 (2.11.2020). Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on tällä hetkellä 15,4 / 100 000 asukasta (2.11.2020). Koronavirustesteistä alle 1% on positiivisia tuloksia ja yli 80 % tartuntaketjuista on selvillä. Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 94 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva

Soiten koronavalmiusryhmä haluaa kiittää Soiten alueen asukkaita kasvomaskisuosituksen sekä muiden koronaohjeistusten hyvästä noudattamisesta. Hygieniasuositusten noudattamisella jokainen voi vaikuttaa alueen tartuntatilanteeseen. Kasvomaskisuositus on edelleen voimassa Soiten alueella ennaltaehkäisevästi.

Koronavirustilanne voi muuttua hyvin nopeasti, joten on erittäin tärkeää hakeutua ajoissa ja lievissäkin oireissa testaukseen. Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion (omaolo.fi). Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499.

Koronavalmiusryhmä päätti Kruunupyyn alueen yksiköiden erityisjärjestelyistä. Toimintakeskus Kompassin erityisjärjestelyt jatkuvat 6.1.2021 saakka. Kruunupyyssä sijaitsevat asumispalveluyksikkö Solgården ja toimintakeskus Regnbågen sekä vanhustenpalveluasumisen yksiköt Heimbo ja Sandbacka palaavat normaaliin toimintaan 9.11.2020 ja vierailukiellot päättyvät.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media