omaolo.fi
21.12.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 21.12.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista. Tilanne on rauhallinen.

Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Viimeisin koronavirustartunta todettiin Soiten alueella 14.12.2020. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Tilannekuvan tunnusluvut on päivitetty:

  • Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: 4 (edellinen luku 12)
  • Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 5,1 (edellinen luku 15,4)
  • Koronavirustesteistä 0,2% on positiivisia tuloksia.
  • Tartuntoja pandemian alusta alkaen diagnosoitu Soiten alueella yhteensä: 148
  • Tartuntaketjujen jäljitettävyys 100% oman sairaanhoitopiirin alueella
  • Koronaviruksen leviämisvaihe Keski-Pohjanmaalla: kiihtymisvaihe

Voimassa olevat määräykset ja suositukset ovat voimassa ja löytyvät Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi/suositukset/

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19 viranomaistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran 22.12.2020 tarkastelemaan alueellista tilannekuvaa.

Myös joulun aikana pääsee koronanäytteenottoon Soiten alueella. Koronaneuvontapuhelin 06 828 7499 palvelee arkipyhinä viikonlopun aukioloajoin, eli on avoinna klo 8-16 (24-27.12. sekä 31.12, 1.1.2021 ja 6.1.2021). Koronanäytteenottoon tulee hakeutua lievissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa viipymättä!

Soiten koronavalmiusryhmä muistuttaa turvallisesta vierailusta asumispalveluyksiköissä. Asumispalveluyksiköiden vierailuissa pyydetään noudattamaan voimassa olevia turvallisia vierailukäytänteitä ja toimimaan yksikön antaman ohjeistuksen mukaisesti. Erityisesti muistettava, ettei vierailla oireisena! Lisätietoja asumispalveluyksiköistä.

Suositukset turvalliseen joulunviettoon kodeissa:

  • Juhlia suositellaan vietettäväksi etätapahtumina, maskisuojauksin ja asiaankuuluvin varotoimin järjestettynä.
  • Jos halutaan kokoontua, on se suositeltavaa tehdä alle 10 hengen ryhmissä ja mahdollisesti etäyhteyksiä hyödyntäen. THL suosittelee, että ihmiset viettäisivät joulua mahdollisimman pienissä ryhmissä ja mieluiten kotona läheisimpien ihmisten kanssa.
  • Sosiaalista kanssakäymistä ei ole syytä kokonaan välttää, vaan keksiä muita turvallisia tapoja juhlien järjestämiseen.
koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media