omaolo.fi
24.09.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 24.9.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu Soiten alueella tänään. Viimeisin tartunta todettiin tiistaina 22.9.2020 ja tästä tiedotettiin keskiviikkona 23.9.2020. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt diagnosoitu 45 koronavirustartuntaa.

THL on tänään päivittänyt kasvomaskisuositusta, joka pohjautuu kolmeen koronaviruksen leviämisvaiheiseen: perustaso, kiihtymisvaihe ja leviämisvaihe (lue lisää THL:n tiedotteesta). Soitessa ollaan perustasolla, mikä tarkoittaa sitä, että voimassa oleva alueellinen kasvomaskisuositus säilyy ennallaan. Tilannetta seurataan jatkuvasti. Riski tapausmäärien nousuun on olemassa koronavirustilanteen kiihtyessä valtakunnallisesti.

Soite jatkaa kasvomaskien jakamista vähävaraisille viikoilla 40-41. Valtakunnallinen suositus on, että kansalaiset hankkivat kasvomaskit itse. Maksuttomat kasvomaskit on tarkoitettu vähävaraisille asukkaille, jotka eivät pysty maskeja hankkimaan. Lue lisää tiedotteesta.

Muistutamme painokkaasti alueen väestöä noudattamaan turvavälejä (vähintään 1 metri) sekä hyvää käsi- ja yskimishygieniaa (lue tarkempi ohjeistus). Lisäksi vetoamme erityisesti alueen urheiluseuroihin sekä harrastusyhteisöihin, että toimijat ohjeistaisivat osallistujia turvaväleistä sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta vapaa-ajan kokoontumisissa.

Muistutamme myös karanteeniohjeistuksesta kaikkia, jotka ovat joko lääkärin määräämässä tai omaehtoisessa karanteenissa:

”Karanteenissa olevan henkilön pitää välttää lähikontaktia perheen ulkopuolisiin ihmisiin. Ulos voi mennä, jos ei mene muiden ihmisten lähelle. Esimerkiksi työhön, kouluun, päiväkotiin, harrastuksiin tai kauppaan sen sijaan ei saa mennä, koska näissä paikoissa lähikontaktia on vaikea välttää. ” (lähde: THL)

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media