29.10.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 29.10.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alueella on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa. Yksi tartunnoista liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja kahdessa tapauksessa kyse on uusista tartuntaketjuista. Uusista ketjuista yhden selvitystyö on vielä kesken ja altistuneita kartoitetaan parhaillaan.  

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 89 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva.  

Koivuhaan lääkärin ja hoitajan vastaanoton sulku jatkuu vielä viikon 45, jonka jälkeen toiminta jatkuu supistetusti: 9.11.2020 alkaen lääkärin ja hoitajan vastaanotolle pääsee Koivuhaassa ainoastaan ajanvarauksella.

Kokkolan pilotista saatujen myönteisten kokemusten myötä koronanäytteenoton sähköinen ajanvaraus laajenee koko Soiten alueelle ma 2.11.2020 alkaen. Tällöin myös Kannuksen ja Tunkkarin drive in -näytteenottopisteille voi varata ajan sähköisesti, mikäli Omaolon koronaoirearvio sitä suosittaa. Sähköinen ajanvaraus on linkitetty Omaolo-palvelun koronaoirearvioon.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media