omaolo.fi
30.11.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 30.11.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alue siirtyi 29.11.2020 koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen (linkki tiedotteeseen). Voimassa olevat suositukset löytyvät Soiten koronavirussivuston tilannekuvasta

Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja viikonloppuna tiedotettujen tartuntojen jälkeen. Kaksi koronavirustartunnan saanutta on sairaalahoidossa Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa.

Keskussairaalassa varaudutaan osastohoidon lisääntymiseen ja henkilöstöresurssien siirtoihin koronavirustilanteesta johtuen. Elektiivistä leikkaustoimintaa aletaan supistaa. Soitessa valmistellaan suunnitelmaa Soiten toimintamuutoksista koronavirustilanteesta johtuen, ja näistä tiedotetaan tarkemmin keskiviikkona 2.12.2020 viranomaisryhmän kokouksen jälkeen.

Kuljetuspalveluiden osalta koronavalmiusryhmä päätti, että sosiaalihuoltolain sekä vammaispalvelulain mukaisesta kyytien yhdistelystä luovutaan 21.12.2020 saakka.

Koronavirustilanteesta tiedotetaan joka päivä (myös viikonloppuisin) tarpeen mukaan. Mikäli tilanne on ennallaan, emme julkaise erillistä tiedotetta, mutta päivitämme verkkosivujen tilannekuvan joka päivä.

Jokai­nen voi vai­kut­taa tar­tun­to­jen ehkäisemiseen

Soiten alueella on voimassa laajennettu kasvomaskisuositus. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Estä koronaviruksen leviäminen:

  • Pese kätesi
  • Yski hihaan tai nenäliinaan
  • Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin
  • Käytä maskia
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua

On tär­ke­ää hakeu­tua tes­tauk­seen lie­vis­sä­kin oireissa!

Sähköinen yhteydenotto:

Yhteydenoton Soiten infektiovastaanotolle voi tehdä täyttämällä Omaolo-palvelun koronaoirearvion osoitteessa: https://www.omaolo.fi/ Mikäli oireesi sitä edellyttävät, yhteystietosi voidaan välittää Soiteen tai voit itse varata Omaolon kautta ajan drive in -testaukseen. Linkki ajanvaraukseen tarjotaan oirearvion täyttämisen jälkeen, mikäli oireesi edellyttävät koronavirustestausta.

Yhteydenotto puhelimitse:

Koronaneuvontapuhelin on avoinna arkisin klo 8-17 ja viikonloppuisin klo 8-16 numerossa 06 828 7499 (aikuiset, yli 16-vuotiaat sairastuneet). Soiten lasten päivystys on avoinna ympäri vuorokauden 24/7 puh. 06 826 4444 (alle 16-vuotiaat sairastuneet). Jos terveydentilasi vaatii päivystyksellistä hoitoa, soita Soiten yhteispäivystykseen puh. 06 826 4500.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media