omaolo.fi
31.12.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 31.12.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista. Tilanne on rauhallinen.

Soiten alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja. Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa ei ole hoidossa tällä hetkellä yhtään koronavirustartunnan saanutta.

Ensimmäiset koronavirusrokotteet annettiin Soitessa eilen 30.12.2020 ja henkilökunnan rokotukset jatkuvat viikolla 1. Koronavalmiusryhmä muistuttaa, että rokotusten alkamisesta huolimatta vielä on syytä muistaa käsienpesu, käsidesin ja maskien käyttö sekä turvaväleistä huolehtiminen. Näistä koronaturvallisuuden perusasioista ei voida vielä tinkiä.

Lisäksi koronavalmiusryhmä muistuttaa, että koronavirustestiin pääsee myös uudenvuodenpäivänä sekä viikonloppuisin. Koronanäytteenottoon tulee hakeutua viipymättä lievissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa.

Suo­si­tuk­set uuden­vuo­den viettoon

Koronavalmiusryhmä otti kantaa uudenvuoden viettoon. Korona-aikana suositellaan juhlien viettoa etätapahtumina, maskisuojauksin ja asiaankuuluvin varotoimin järjestettynä. Tänä vuonna uudenvuoden rakettien ammunnassa tulee huomioida tavanomaisten varotoimien lisäksi myös koronaturvallisuus.

Soite toivottaa hyvää uuttavuotta seuraavin ohjein:

  • Juhli vain terveenä – pysy kotona, jos on koronaan viittaavia oireita
  • Rajaa seurueen kokoa – alle 10 hengen tilaisuuksissa leviämisriski pienenee merkittävästi. Huomioithan, että myös ulkona esimerkiksi raketteja ammuttaessa tulee seurueen koko rajata alle 10 henkeen
  • Toimi ohjeiden mukaan – varmista turvavälit, hygieniakäytännöt ja muut varotoimet
  • Tunne porukkasi – osallistujalistat tai apusovellukset auttavat, jos jäljitystä tarvitaan
  • Pidä hauskaa – tarvitsemme kaikki iloa ja virkistystä!

Ajalla 1.-3.1.2021 tiedotamme koronavirustilanteesta vain, mikäli tilanne olennaisesti muuttuu Soiten alueella. Koronavalmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 4.1.2021, jolloin myös tilannekuva päivitetään.

Soiten koronavalmiusryhmä toivottaa kaikille oikein turvallista uutta vuotta!

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media