omaolo.fi
31.08.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 31.8.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin ja pitää yllä tilannekuvaa. Soiten alueella tilanne jatkuu melko rauhallisena ja varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Uusia koronavirustartuntoja ei ole todettu Soiten alueella lähipäivinä. Viimeisin tartunta todettiin viikko sitten maanantaina 24.8.2020. Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 33 koronavirustartuntaa. 

Soiten koronavalmiusryhmä muistuttaa THL:n ohjeesta koskien flunssaoireista lasta:

”Kun oireilu on selvästi vähenemässä, lapsi voi mennä päiväkotiin tai kouluun, vaikka oireet eivät olisi kokonaan loppuneet.

Nykytiedon mukaan pikkulapset sairastavat koronan aikuisia lieväoireisemmin ja he myös tartuttavat virusta eteenpäin heikommin kuin muut. Lapsilla on myös todettu koronatartuntoja vähemmän kuin työikäisillä aikuisilla.” Lisätietoa THL:n artikkelissa.

Koronavilkku-sovellus on lanseerattu käyttöön tänään valtakunnallisesti. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Sovellukseen on kytketty paikallinen ohjeistus, kuinka toimia altistustilanteessa. Lue lisää tiedotteesta.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media