05.11.2020

Soi­ten koro­na­val­mius­ryh­män tie­do­te 5.11.2020

Soiten koronavalmiusryhmä kokoontuu maanantaisin ja torstaisin sekä tarvittaessa ja pitää yllä tilannekuvaa. Varautuminen on suunnitelmien mukaista.

Soiten alueella on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunta liittyy aikaisempaan tartuntaketjuun ja tartunnansaanut oli jo ennestään karanteenissa, eli uusia altistuneita ei ole.

Yhteensä koko pandemian aikana Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on nyt todettu 98 koronavirustartuntaa. Linkki: ajantasainen tilannekuva

Mobii­li­so­vel­lus avuk­si koro­na­vi­rus­po­ti­lai­den koti­seu­ran­taan Soitessa

Soite on aloittanut koronavirukseen sairastuneiden kotiseurannan mobiilisovelluksen avulla. BuddyCare -mobiilisovelluksen kautta kerätään kotieristyksen ajan tietoa koronavirukseen sairastuneen oireiden kehittymisestä. Mikäli terveydenhuollon ammattilaisten asettamat raja-arvot ylittyvät oireiden osalta, Soiten infektioiden torjuntayksikön henkilökunta saa tästä hälytyksen omaan työkaluunsa ja sairastunut saa ajoissa avun oireisiinsa.

Oirekyselyiden lisäksi koronavirukseen sairastunut voi BuddyCare -sovelluksen kautta olla yhteydessä hoitohenkilökuntaan ja samoin hoitohenkilökunta voi olla yhteydessä sairastuneeseen. Sovelluksen käyttö tuo koronavirukseen sairastuneille mielenrauhaa, sillä he tietävät, että heidän vointiaan seurataan etänä ja sovelluksen kautta saa tarvittaessa helposti yhteyden Soiten ammattilaiseen. Mobiilisovelluksen kautta voidaan jakaa myös tärkeää ja ajankohtaista tietoa sovelluksen käyttäjille. Lue lisää tiedotteesta.

Soitessa on aktiivisesti hyödynnetty sähköisiä kanavia koronavirustilanteessa: ajan koronavirustestaukseen Soiten drive in -pisteeseen voi varata Omaolo-sovelluksen kautta ja koronavirustestin tuloksen voi saada tekstiviestillä kännykkään. BuddyCare -sovellus tuo sähköisen palvelun myös koronavirukseen sairastuneelle. Sähköiset palvelut täydentävät Soiten muita asiointi- ja hoitokäytäntöjä.

koronavilkku-banneri-mobiili

Sosiaalinen media